Milić: Partiju su vodili i oni koji me optužuju

GO SNP su napustili Milan Radulović, Jelena Cerović, Milivoje Zarubica, Miodrag Rudović, Veselinka Peković i Dragoljub Samardžić
73 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.02.2015. 19:43h

Predsjednik SNP-a Srđan Milić kazao je da ga članovi koji su napustili partiju optužuju za loše rukovođenje, a da su i oni rukovodili partijom zajedno sa njim.

Milić je novinarima nakon sjednice GO kazao da je potpuno legitimno pravo članova da podnose ostavke.

"GO je danas uputio poziv svima na dijalog oko onoga što bi trebalo da bude razmjena mišljenja o razlozima zašto neko podnosi ostavke, a po onome što smo dobili kao informaciju jedan razlog je bio zbog toga što je neko čuo da ću ja nekoga da predložim a drugi razlog je da neko kaže da će da zadrži mandat a da niko nije predlagao sastav kluba poslanika, što je nevjerovatna situacija, da nikome nije bio u opasnosti taj mandat ali da će da ga zadrži. Bez obzira na sve to mislim da ćemo nakon sjednica u ova tri grada imati potpuno jasniju ssituaciju i nastavljamo dalje", rekao je Milić.

On je kazao da u svim nedavnim događajima postoji i njegova odgovornost.

"Ona se definiše kroz pitanje povjerenja. To pitanje povjerenja sam rekao i na početku one sjednice i na početku ove da sam potpuno spreman da ga stavim na dnevni red ako niko neće drugi", rekao je Milić.

On je kazao da je u cijeloj priči bitno da se potenciraju veće brojke nego što su one stvarno.

"Vrlo brzo ćete biti u prilici da čujete da pojedinci koji su se nalazili na tim listama koji su napustili SNP da ih niko nije kontaktirao niti su dali saglasnost da se njihova imena pominju u tom kontekstu", rekao je Milić.

On je rekao da ga za loše rukovođenje otptužuju oni koju su vodili partiju zajedno sa njim.

"Optužuju vas da su nezadovoljni rukovođenjem partijom oni koji su osam godina sa vama bili u najužem rukovodstvu, to je možda najbolji odgovor. Da je pojavni oblik ovoga što se danas priča u stvari samo paravan za to što se željelo napraviti. Ono što moram da odgovorim neće ga SNP ići put DPS-a, niti će ga DPS preuzeti niti medijski koncern", rekao je on.

NIkšić: GO napustilo šest članova

Glavni odbor Socijalističke narodne partije je napustilo šest članova iz Nikšića.

Oni će na sjednici nikšićkog odbora odlučiti o članstvu u partiji.

GO SNP su napustili Milan Radulović, Jelena Cerović, Milivoje Zarubica, Miodrag Rudović, Veselinka Peković i Dragoljub Samardžić.

SNP su nakon sjednice GO prošle nedjelje nezadovoljni politikom lidera Srđana Milića i njegovim odbijanjem da podnese ostavku, napustili nosilac liste te partije na lokalnim izborima Aleksa Bečić, poslanici Neven Gošović i Velizar Kaluđerović, kao i većina funkcionera podgoričkog odbora SNP-a.

Poslanički klub te partije će od ponedjeljka napustiti i Obrad Gojković koji je to potvrdio danas, što će SNP-u broj predstavnika u parlamentu smanjiti sa devet na šest, što uz gubljenje šest odbornika u Skupštini glavnog grada predstavlja težak udarac za partiju Srđana Milića.

GO traži da se vrate mandati

U Podgorici je danas nastavljena sjednica GO Socijalističke narodne partije Crne Gore, na kojoj je dogovoreno da se održe sjednice opštinskih odbora Partije u Podgorici, Herceg Novom i Nikšiću.

Glavni odbor SNP CG pozvao je poslanike i odbornike koji su mandate stekli sa liste Socijalističke narodne partije Crne Gore, a u međuvremenu su napustili Partiju, da iste vrate partiji.

Na sjednici Izvršnog odbora SNP CG, koja je predhodila Glavnom odboru, za sekretara ovog partijskog organa jednoglasno je izabran Spasoje Kovačević, predsjednik OO SNP Danilovgrad.

Bonus video: