Gojković napustio SNP: Moj osnovni motiv su događaji u Novom

"Moj osnovni motiv su događaji u Herceg Novom, jer je bilo dosta toga što je nerazjašnjeno"
0 komentar(a)
Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.02.2015. 14:50h

Poslanik SNP-a Obrad Gojković podnio je ostavku na sve funkcije u toj partiji, i od danas će u crnogorskom parlamentu nastupati kao nezavisni poslanik.

"Počele su izjave da je ovo planirano unaprijed, očigledno je da ne želi da se vidi kuda ide SNP. Moj osnovni motiv su događaji u Herceg Novom, jer je bilo dosta toga što je nerazjašnjeno, i da je do predaje vlasti u tom gradu došlo uz pomoć nekih funkcionera SNP-a iz Podgorice", kazao je Gojković.

On nije želio da kaže o kojim funkcionerima se radi.

"Sama činjenica da se ljudi koji su učestvovali u stvaranju memoranduma, danas predlažu u Izvršni odbor SNP i visoke funkcije samo govori o kontinuitetu politike koja je potpuno nejasna", dodao je Gojković.

Na pitanje novinara kako je Milić reagovao na njegov potez, Gojković je rekao da ne zna, te da ga nije obavijestio.

"Ne želim da nakon 18 godina u SNP-u neko izađe za govornicu i kaže da je to pripremljeno i nečiji plan, iako sam ja stalno tražio da se raspravi i ukazivao na ono što se dešavalo u Herceg Novom, nažalost do kraja se to nije analiziralo."

Na pitanje da li planira da osnuje poslanički klub sa bivšim poslanicima SNP-a Nevenom Gošovićem i Velizarom Kaluđerovićem, Gojković je rekao da su njegovi motivi napuštanja različiti od njihovih.

"To je odluka koju ću donijeti sljedećih dana i želim da podržim sve ono što je dobro u interesu građana moga grada i države", rekao je Gojković.

On je rekao da „nije tražio ostavku Milića, ali da činjenica da je od 26 predloga za Kongres iz Herceg Novog jedan otišao Miliću, a 25 Bečiću sve govori“.

Istakao je da o odluci o članstvu morati da razgovara sa svojim prijateljima iz Herceg Novog.

"Poslije podnošenja moje ostavke na mjesto predsjednika partije u Herceg Novom očigledno je da se Opštinski odbor teško može organizovati. Da postoji ta mogućnost ja bih to uradio do sada i ne želim da donesem odluku a da ne saopštim svoje stavove prijateljima prema kojima moram biti odgovoran", rekao je Gojković.

Bonus video: