Retgen: Uvjeren sam da će Crna Gora ispuniti sve zahtjeve u cilju prijema u NATO

1 komentar(a)
Norbert Retgen, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Norbert Retgen, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 06.02.2015. 17:20h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas u Minhenu sa predsjednikom Odbora za međunarodne poslove u Bundestagu Norbertom Retgenom.

"Crna Gora je postigla izuzetno dobre rezultate u procesu integracije u evro-atlantske strukture, ocijenio je Retgen, naglasivši da je u prethodnom periodu stabilizovala državu i ekonomiju i unaprijedila vladavinu prava. U tom kontekstu, izrazio je uvjerenje da će Crna Gora ispuniti sve zahtjeve u cilju prijema u NATO, što ima veliki politički značaj za krhku regionalnu stabilnost.", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je Đukanović iskazao je zadovoljstvo uspješnim političkim dijalogom Crne Gore i Njemačke, uz zahvalnost Njemačkoj na podršci da Crna Gora istraje na putu integracija.

"Crna Gora je demokratski i ekonomski stabilna država, opredijeljena da promoviše evropske vrijednosti u regionu, u cilju njegove pune integracije i prosperiteta, kao i obnove povjerenja. U Crnoj Gori imate pouzdanog partnera, koji će nastaviti da promoviše te vrijednosti. Važno je da patrtneri iz međunarodne zajednice pošalju jasnu poruku o nastavku integracije Balkana" rekao je Đukanović.

Bonus video: