Abazović: Vladajuća koalicija želi ANB kao partijsku ćeliju

"Brojni pripadnici ANB-a su bliski kriminalnim strukturama i u toku svog radnog vijeka, umjesto da su štitili imovinu i građanske interese sticali su enormna bogatstva"
18 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.02.2015. 12:09h

Predlogom zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) vladajuća koalicija pokušava da tu instituciju zadrži kao svoju partijsku ćeliju, smatraju u Građanskom pokretu (GP).

Funkcioner GP Dritan Abazović kazao je da se predloženi zakon, o kojem će se izjasniti poslanici parlamenta, loš i da "nema namjere da se bilo šta promijeni i transformiše".

"To je suprotno interesima Crne Gore i onome što su konstantni zahtjevi za pozivnicu koju očekujemo krajem godine za učlanjenje države u NATO", kazao je Abazović agenciji Mina.

On se nada da će većina u parlamentu usvojiti predložene amandmane kako bi se, kako je rekao, sanirale njegove štetne posljedice.

Abazović je ocijenio da nema potrebe za stimulacijom onih koji definitivno treba da idu u penziju i da ne treba da im se omogućavaju dodatni benefiti.

"Brojni pripadnici ANB-a su bliski kriminalnim strukturama i u toku svog radnog vijeka, umjesto da su štitili imovinu i građanske interese sticali su enormna bogatstva. Ako sada država treba dodatno da ih stimuliše i daje povećanje na penzije to govori o njenoj nemoći".

Prema njegovim riječima, tendencija Vlade da ljudi uz ANB-a mogu sa značkama da ulaze u bilo koju instituciju, bez najave, uzimaju podatke, potvrda je katastrofalne politike koju je ta institucija imala.

"GP je uložio amandman da mora da postoji pismeni zahtjev Agencije ako se radi pretres i obrazloženje ukoliko se traže određena dokumenta", rekao je Abazović.

On je ocijenio da je zakon loš i da ne postoji želja da se nešto promijeni i transformiše

"Ne možemo puštati ljude, koji su toliko bili i jesu u ovom trenutku bliski kriminalnim strukturama i puštati ih da se šetaju po raznim institucijama sa svojim legitimacijama i dodatno plaše i srozavaju slobodu građana", zaključio je Abazović.

Bonus video: