Gošović još vaga hoće li sa Bečićem

Iako se ne slaže sa mnogim stvarima u SNP Vuksan Simonović, član GO i Opštinskog odbora, ne namjerava da ode iz stranke koju je, kako je rekao, osnivao
109 pregleda 42 komentar(a)
Neven Gošović, Aleksa Bečić, Dušan Kaluđerović, Foto: Zoran Đurić
Neven Gošović, Aleksa Bečić, Dušan Kaluđerović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.02.2015. 06:20h

Od odluke bivšeg potpredsjednika i poslanika SNP-a Nevena Gošovića da li će se prikloniti Aleksi Bečiću ili će ostati lojalan partiji kojom upravlja Srđan Milić, dosta će zavisiti dalji razvoj situacije u nekada najjačoj opozicionoj stranci i njenom poslaničkom klubu. Gošović bi na današnjoj sjednici podgoričkog Odbora SNP-a, koji treba da raspravlja o tome kojim putem dalje treba ići, trebalo da govori među prvima.

On je uoči kongresa javno podržao Bečića, a lidera Srđana Milića nije štedio na sjednici Glavnog odbora. Kolege u Gradskom odboru ne sumnjaju u njegovo opredjeljenje, ali znaju da je starijim kadrovima teško da napuste partiju koju su gradili. U tu grupu spada i predsjednik SNP Podgorica Velizar Kaluđerović, koji je javno stao uz Bečića saopštivši da više nema šta da traži sa Milićem, ali nije podnio ostavku na funkciju i članstvo.

Međutim, iako se ne slaže sa mnogim stvarima u SNP Vuksan Simonović, član GO i Opštinskog odbora, ne namjerava da ode iz stranke koju je, kako je rekao, osnivao.

Moguće je da Gošović i Simonović računaju da bi mogli dobiti mjesto šefa podgoričkog odbora, umjesto Kaluđerovića. Sa druge strane, ako se Gošović pridruži Kaluđeroviću to bi otvorilo prostor i za poseban klub u Skupštini za koji bi im trebao još jedan poslanik.

Predsjednik bjelopoljskog odbora SNP Radosav Nišavić saopštio je juče da je “jedinstven stav odbora očuvanje i snaženje partijskog djelovanja, uz poštovanje programskih načela i dokumenata”, dok će svoje stavove i eventualna različita gledanja na određena politička dešavanja i djelovanja iskazivati na organima partije.

Bonus video: