Lekić se sastao sa Auerom, razgovarali o situaciji u Crnoj Gori

"Lekić je Auera upoznao sa političkim djelovanjem DF-a posebno se osvrćući na aktuelnu inicijativu udružene opozicije za formiranje prelazne vlade nacionalnog jedinstva"
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2015. 12:19h

Predsjednik Demokratskog fronta, Miodrag Lekić, sastao se danas sa šefom Divizije za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za spoljne poslove Eduardom Auerom i tokom, kako se navodi u sapštenju, iscrpnog razgovora razmijenjena su mišljenja o više pitanja međunarodnog karaktera sa posebnim akcentom na aktuelnu situaciju u Crnoj Gori i procesu evropskih integracija.

"Lekić je Auera upoznao sa političkim djelovanjem DF-a posebno se osvrćući na aktuelnu inicijativu udružene opozicije za formiranje prelazne vlade nacionalnog jedinstva. Interesujući se za sve aspekte i moguću dinamiku takve inicijative Auer je ukazao na legitimnost političkih inicijativa koje se odvijaju u ustavnom okviru pravne i političke legalnosti.

Govoreći o dinamici integracija Crne Gore prema EU sagovornici su ukazali na značaj suštinskih reformi kao uslova za ubrzanje procesa integracija", stoji u saopštenju DF-a.

Lekić i Auer su dogovorili nastavak dijaloga u narednom periodu.

Bonus video: