Krivokapić lobira za NATO

Krivokapić će razgovarati i sa Selest Valander, specijalnim savjetnicom Baraka Obame
6 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 03.02.2015. 16:09h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je u posjeti SAD, tokom koje će, između ostalog, razgovarati i saSelest Valander, specijalnim savjetnicom američkog predsjednika Baraka Obame. Osim savjetničke, Valander pokriva i funkciju višeg direktora za Rusiju i centralnu Aziju u Savjetu za nacionalnu bezbijednost. Kako je “Vijestima” saopšteno iz Krivokapićevog kabineta, posjeta SAD je organizovana radi lobiranja za članstvo Crne Gore u NATO.

“Predsjednik je posvećen lobiranju za dobijanje pozivnice u NATO i to je osnovni razlog posjete SAD. Aktivnosti će biti intenzivnije kako se bude približavao sastanak ministara spoljnih poslova članica NATO, na kojem će se ocjenjivati napredak Crne Gore”, navode u kabinetu.

Krivokapić će se tokom posjete SAD sastati sa predsjednikom parlamentarne Skupštine NATO kongresmenom Majklom Tarnerom, a posjetiće i Stejt department, predstavnički dom Kongresa i Senat.

“Između ostalih, Krivokapić će u Kongresu razgovarati i sa kongresmenom Dagom Lambornom, šefom crnogorskog kokusa, kao i sa senatorom Rodžerom Vikerom organizatorom ovogodišnjeg molitvenog doručka”, navode u Krivokapićevom kabinetu.

Predsjednik parlamenta će, kako se navodi, održati predavanje u DženeralMaršal fondu na temu “Put naprijed: Euroatlantske ambicije Crne Gore”.

On će se sastati i sa predsjednikom “Fridom housa” Markom Lagonom i prisustvovati molitvenom doručku.

Bonus video: