Pravedna: Političari iz vlasti su manipulatori, većina opozicionara su opozicionari po zanimanju

57 pregleda 9 komentar(a)
pravedna_1, Foto: S. PRELEVIĆ
pravedna_1, Foto: S. PRELEVIĆ
Ažurirano: 02.02.2015. 10:11h

Crnogorska politička klasa predstavlja ključnu prepreku za reformu države i preobražaj društva, dok su vladajući političari ne samo potrošena politička priča, već i primjer providnih i neodgovornih manipulatora, materijalne nezasitosti i koruptivnog vlastoljublja, navodi se u saopštenju Pravedne Crne Gore,

"Istovremeno, problem sa većinom opozicionih političara je, pored toga što su opozicionari po zanimanju, što ostavljaju nepopravljiv dojam snižene političke inteligencije zaogrnute propalim tuđim politikama i odbojnim ličnim ponašanjima. Zato je osnovni zadatak reformatorske politike u Crnoj Gori da se demontira aktuelna politička klasa, rasturi partitokratski politički sistem, odbaci stranačka i nacionalistička kadrovska logika", saopšteno je iz Pravedne.

Iz ove partije dodaju da državni parlament i lokalne skupštine treba za trećinu redukovati, vladu treba prepoloviti, lijene i mahom nesposobne javne funkcionere koji broje 8% korisnika budžeta svesti na održivu mjeru, dok javnu upravu treba temeljito pretresti i racionalizovati i dio njihovih ovlašćenja prenijeti civilnom društvu.

"Konačno, šira javnost mora shvatiti da nema ekonomskih, socijalnih i pravnih reformi dok se prethodno ne sprovede dubinska rekonstrukcija političkog sistema. Potrebni su nam hrabri, pošteni i požrtvovani političari umjesto aktuelne političke klase ogrezle u nesmjenjivosti, pohlepi, privilegijama i diletantizmu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: