Gojković zvanično gradonačelnik Novog

Gojković se zahvalio svima koji su glasali za njega i istakao da nije zamjerio onima koji nijesu, jer razumjie šta znači biti "vojnik partije"
53 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Gojković, Foto: Slavica Kosić
Nikola Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.02.2015. 12:12h

Nikola Nikša Gojković iz Udruženja građana Izbor novi je predsjednik Opštine Herceg Novi.

Na današnjoj sjednici SO za Gojkovića, koji je bio jedini kandidat, glasala su 22 odbornika (DPS i Izbor), protiv je bilo 9 odbornika (SNP,PzP i NOVA, Novska lista), jedan je odbornik (NOVA) bio uzdržan, a dvoje odbornka SDP, kao šti su i najavili, nije prisustvovalo sjednici.

Gojković je nakon položene zakletve kazao da će raditi u interesu grada i pozvao „stare i ugledne Novljane koji su do sada bili zaboravljeni da im pruže ruku i rade zajedno u interesu grada”. Poziv je uputio i svim uspješnim privrednicima grada .

Obećao je da će uspostaviti uspostaviti i dobru saradnju sa opštinama u okruženju Dubrovnikom i Trebinjem, kao i Kotorom, Tivtom i Budvom.

Naredna 3. redovna sjednica trebalo bi da se održi 16. februara, o čemu će konačni dogovor biti usaglašen na sastanku skupštinskog kolegijuma u srijedu 4.februara.

Gojković je rođen 1954. godine u selu Mokrine - Herceg Novi. Završio je Višu turističku školu , a vlasnik je privatnog preduzeća Val koji ima poslovne jedinice u Herceg Novom i Tivtu.

Nakon lokalnih izbora održanih u decembru prošle godine DPS i Udruženje građana Izbor zajedno osvojili najviše mandata – 22, nakon čega su sklopili koalicioni dogovor o zajedničkoj vlasti u najvećoj bokeljskoj opštini.

Dogovoren je i rotirajući model za dvije najvažnije funkcije: predsjednika Opštine i predsjednika SO. Prema tom modelu prve dvije godine mandata, “Izboru” je pripalo mjesto predsjednika opštine, a DPS-u mjesto predsjednika Skupštine Opštine.

Nakon toga, u posljednje dvije godine mandata došlo bi do rotacije na tim funkcijama. Prije pet dana Andrija Radman iz DPS izabran je za predsjednika SO.

Bonus video: