Aleksa Bečić napušta SNP: Ne mogu sa Milićem i Jonicom

Nije poznato da li će još neko napustiti partiju zajednom sa Bečićem
207 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.02.2015. 19:05h

Član Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Aleksa Bečić najavio je da napušta SNP - predsjedništvo i članstvo u partiji. On je potvrdio da su tražili ostavku predsjednika SNP-a Srđana Milića, što je on odbio.

Bečić je za TV Vijesti rekao da on ne može da nastavi rad sa Srđanom Milićem i Snežanom Jonicom jer "im ništa ne vjeruje".

On je kazao da ta grupa u SNP-u stoji iza prljave terenske, medijske i internet kampanje protiv njega i njegovog dijela SNP-a.

"Podnijeću ostavku na sve funkcije u SNP-u iako vjerujem da to nije po volji građana Podgorice. Ja sam i nakon kongresa kazao da neću prihvatiti bilo kakvu funkciju od Srđana Milića. Nisam u politici zbog funkcija, interesa, već zbog čiste namjere da mijenjamo nešto u interesu ovog naroda. Kako da sarađujem sa Srđanom Milićem i Snežanom Jonicom kojima apsolutno ništa ne vjerujem nakon svega što imam kao spoznaju na današnji dan. Ne želim da se od ovoga pravi medijska senzacija, ali ne mogu da pristajem na trule kompromise. Želim čistih principa da nastavim svoj životni put", kazao je TV Vijesti Bečić.

On je i ranije optuživao Jonicu da stoji iza prljavih napada na njega. On je kazao da se nakon odlaska neće pridruživati drugim koalicijama ili partijama, ali je poručio da traži modalitet u kojem će nastaviti bavljenje politikom.

Nije poznato da li će još neko napustiti partiju zajednom sa Bečićem.

Nastavak sjednice je zakazan za nedjelju, 8. februara 2015.godine.

SNP izabrao troje potpredsjednika, među njima i sestra Duška Jovanovića >>>

Previranja u SNP: Bečić i Damjanović se udružuju protiv Milića >>>

Nakon tri loma u Socijalističkoj narodnoj partiji, poslije kojih je ona izgubila status najjače opozicione partije, predstoji najvjerovatnije i četvrti ukoliko lider Srđan Milić ne prihvati na današnjoj sjednici Glavnog odbora (GO) da se povuče ili makar promijeni kurs kojim je vodi.

Bonus video: