Dedeić: Mandić da kaže kada počinju protesti

“Tih 400.000 građana su garant da će protesti biti uspješni i da će Nova i PzP, bez pomoći vanparlamentarnih srpskih, građansko-crnogorskih stranaka i SNP-a, srušiti režim”, navodi se u saopštenju
131 pregleda 15 komentar(a)
Dobrilo Dedeić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dobrilo Dedeić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.01.2015. 16:13h

Srpska lista poziva lidera Nove srpske demokratije Andriju Mandića da saopšti kada počinju protesti protiv vlasti Mila Đukanovića, koji je, kako se navodi u saopštenju lidera Srpske liste Dobrila Dedeića, nevaspitano odbio ponuđeni koncept prelazne Vlade u susret vanrednim državnim izborima.

Dedeić ističe da su 400.000 građana - koje je Mandić, zajedno sa Pokretom za promjene Nebojše Medojevića, najavio na ulicama Podgorice - brojniji od svakog izbornog rezultata DPS-a i SDP-a zajedno, ali i od rezultata Bloka za nezavisnu Crnu Goru i zajedničku državu SCG sa referenduma 2006.

“Tih 400.000 građana su garant da će protesti biti uspješni i da će Nova i PzP, bez pomoći vanparlamentarnih srpskih, građansko-crnogorskih stranaka i SNP-a, srušiti režim”, navodi se u saopštenju.

“Ukoliko Andrija Mandić konačno u nečemu bude principijelan, već danas će javnost informisati o terminu početka protesta. A ukoliko je Lekić samo jedan među jednakima u rukovodstvu Fronta, kako to tvrde Mandić i Medojević, onda je jasno da njih dvojica, zajedno sa Predragom Bulatovićem, imaju većinu za proteste,” smatra Dedeić.

Dedeić napominje da je Tomislav Nikolić se štrajkom glađu borio za izbore u Srbiji na kojima je kasnije i pobijedio. Dodao je da će 400.000 ljudi podržati štrajk glađu svakoga ko garantuje formiranje prelazne Vlade, pogotovo ako se na takav korak odluči Andrija Mandić.

Dedeić naglašava da je jučerašnje distanciranje Miodraga Lekića od Mandića i Medojevića znači da lider Fronta ne želi da ruši režim na ulici ili da ne želi da to radi sa najbližim okruženjem.

“Gospodin Lekić već duže vremena simpatije javnosti čuva, ne samo antirežmiskim stavovima, nego i 'korisnim nejasnoćama', odnosno neizjašnjavanjem oko pitanja koja navodno ,,polarizuju’’ javnost Crne Gore”, smatra lider Srpske liste, koji tvrdi da za njega to nisu ,,nametnute teme’’ koje ,,izazivaju podjele’’, nego funkcionalni problemi koji život Srbima u Crnoj Gori čine nemogućim.

“Ako je, dakle, Miodrag Lekić sračunato konfuzan povodom NATO pakta ili ustavnog statusa srpske nacionalne zajednice, prilično je otvoren i jasan u obračunu sa Andrijom Mandićem i Nebojšom Medojevićem što daje novi impuls konačnom preuređenju vještački održavane političke scene u Crnoj Gori,” stoji u saopštenju.

Cilj Srpske liste je, kako stoji u saopštenju, da se konačno skine veo sa tajne koja skriva realne motive zbog kojih su se “crveni vojvoda Mandić i 'ustavotvorci i ustavobranitelji' iz PzP-a ugnijezdili u Demokratskom frontu”.

Bonus video: