Značajna podrška Rumunije na putu evroatlantskih integracija

“Razgovarajući o dinamici reformi u sektoru odbrane, ministar Pejanović-Đurišić istakla je predanost realizaciji obaveza iz V Godišnjeg nacionalnog programa, kroz kontinuiran i posvećen rad na ispunjavanju svih kriterijuma za dobijanje poziva za članstvo u Sjeveroatlanskom savezu”, kaže se u saopštenju
1 komentar(a)
Ferdinand Nagi, Milica Pejanović-Đurišić, Foto: Vlada Crne Gore
Ferdinand Nagi, Milica Pejanović-Đurišić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 30.01.2015. 15:39h

Rumunija pruža Crnoj Gori značajnu podršku na putu evroatlantskih integracija, kazala je ministar odbrane Milica Pejanović Đurišić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, ona se danas sastala sa rumunskim ambasadorom Ferdinandom Nagijem i ocijenila je da je Rumunija, kao članica Evropske unije i NATO, veoma važan partner Crne Gore.

Ona je istakla značaj podrške koju ta država pruža Crnoj Gori, kako kroz razmjenu znanja i iskustva, tako i kroz promociju crnogorskog napretka u reformama.

“Razgovarajući o dinamici reformi u sektoru odbrane, ministar Pejanović-Đurišić istakla je predanost realizaciji obaveza iz V Godišnjeg nacionalnog programa, kroz kontinuiran i posvećen rad na ispunjavanju svih kriterijuma za dobijanje poziva za članstvo u Sjeveroatlanskom savezu”, kaže se u saopštenju.

Nagi je, kako se navodi, naglasio značaj integracija za regionalnu stabilnost i prosperitet Zapadnog Balkana.

On je prenio Pejanović Đurišić poziv njenog rumunskog kolege da posjeti tu državu u prvoj polovini ove godine, što je ona prihvatila ocjenjujući da će to biti odlična prilika za razgovore o unaprjeđenju saradnje u oblasti odbrane između dvije države.

Bonus video: