Koprivica: Državne institucije pokušavaju da gurnu pod tepih aferu "Koverta"

"Bez posebnog procesuiranja afere “Koverta”...nema zakonitosti i nema jednakih aršina za sve”
2306 pregleda 10 komentar(a)
"Koverat" mora biti odvojen od "Atlasa": Koprivica, Foto: Boris Pejović
"Koverat" mora biti odvojen od "Atlasa": Koprivica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.01.2019. 13:44h

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica ocijenio je da državne institucije pokušavaju da “gurnu pod tepih” aferu “Koverta” , kako bi izbjegli utvrđivanje odgovornosti bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića i njegovog šefa Mila Đukanovića.

Koprivica je istakao da afera “Koverta” mora biti predmet posebnog krivičnog postupka, odvojena od afere “Atlas”, “ što treba da uoči i prepozna Vrhovni državni tužilac” (VDT).

“U prvom slučaju imamo poslovanje Atlas banke koje se krivično razmatra, a u drugom je u pitanju protivpravno i kriminalno finansiranje Demokratske partije socijalista (DPS), crni fondovi, korupcija, pranje novca u režiji vladajuće partije i krivična djela protiv izbornih prava građana”, kazao je Koprivica na konferenciji za medije.

Ističući da je za aferu “Atlas” pokrenut postupak, Koprivica je pitao zašto to nije učinjeno i za aferu “Koverta”, iako je cjelokupna crnogorska javnost vidjela kako tadašnji gradonačelnik Podgorice, a sadašnji generalni sekretar predsjednika, uzima kovertu mimo propisa, skurupula i bez ikakvog prijavljivanja nadležnim organima.

On je kazao da Stijepović, koji još nije ni saslušan, nije sporedan lik u tuđoj aferi, nego je sa svojim šefom, koji ga je i poslao za tu kovertu, počinilac krivičnog djela i učesnik najveće afere u novijoj političkoj istoriji Crne Gore:

“Bez posebnog procesuiranja afere “Koverta”...nema zakonitosti i nema jednakih aršina za sve”.

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović kazao je da je bivši policijski službenik Novak Leković, koji je osuđen zbog protivpravnog uticaja na volju birača i nedozvoljenog učešća u izbornoj kampanji za lokalne izbore u Herceg-Novom, nedavno imenovan za vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije u Tivtu.

Leković je tada verbalno napao lidera Demokrata Aleksu Bečića, potpredsjednika Borisa Bogdanovića i Šaranovića.

“Ova činjenica objavljena je na zvaničnom sajtu te Opštine...Pitamo crnogorsku javnost da li ima primitivnijeg skandala od činjenice da je od nadležnog suda sankcionisana osoba nagrađena javnom funkcijom samo zbog toga što je u jeku izborne kampanje protivpravno uticala na volju birača Herceg-Novog i napala članove rukovodstva Demokrata”, kazao je Šaranović.

On je kazao da je tom “akcijom”, pored Petra Ivanovića (DPS), rukovodio i Tarzan Milošević (DPS) , jer je Leković imenovan na Miloševićevu inicijativu.

Bonus video: