Liberali najavili predlog Zakona o zaštiti dužnika

Kao razlog, u LP-u navode procjenu da jima gotovo 55.000 građana Crne Gore koji kao žiranti vraćaju tuđe dugove, a nemaju nikakve mehanizme zaštite
54 pregleda 4 komentar(a)
Predsjedništvo LPCG-a, Foto: Liberalna partija
Predsjedništvo LPCG-a, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 29.01.2015. 16:44h

Predsjedništvo Liberalne partije zasijedalo je sinoć zajedno sa Savjetom Liberalne partije, na kojoj je prihvaćena inicijativa za kreiranje Prijedloga Zakona o zaštiti dužnika.

Kao razlog, u LP-u navode procjenu da jima gotovo 55.000 građana Crne Gore koji kao žiranti vraćaju tuđe dugove, a nemaju nikakve mehanizme zaštite.

U saopštenju se navodi da se na sjednici raspravljalo o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori kao i poziciji i doprinosu Liberalne partije u tim oblastima.

Predsjedništvo je raspravljalo i o statusu LPCG unutar vladajuće koalicije kako na državnom tako i na lokalnom nivou u onim opštinama u kojima liberali čine vlast. Predsjedništvo je izrazilo zadovoljstvo postignutim rezultatima Liberalne partije u lokalnim upravama u kojima LP čini vlast, i snažno podržalo nastavak programskih aktivnosti i predizbornih ciljeva i principa na kojima su liberali podržali formiranje lokalnih vlasti.

Predsjedništvo je oformilo radnu grupu za pripremu redovne Konferencije LPCG na jesen, koja se shodno Statutu održava svake dvije godine i nije izbornog tipa.

Bonus video: