Žabljak: "Javorovača" povučena sa dnevnog reda

Odbornička većina, uz nekoliko odbornika opozicije, prvo je odbacila amandman kluba Pozitivne Crne Gore i PzP na odluku o rješavanju stambenih potreba zaposlenih u lokalnoj upravi a potom je predlog te odluke jednoglasno usvojen
69 pregleda 0 komentar(a)
SO Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
SO Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 29.01.2015. 15:11h

Detaljni urbanistički plan „Javorovača“, koji je u izradi već nekoliko godina, koji je radio CAU (Centar za arhitekturu i urbanizam) iz Podgorice, povučen je sa dnevnog reda sjednice SO Žabljak jer je isprojektovana površina za preko 13 hektara veća od zahvata koji precizira odluka naručioca posla, odnosno Opštine Žabljak.

Na to su, pored ostalog, ukazali odbornici opozicije. Objašnjenje nije mogao pružiti ni predstavnik predlagača. Predstavnik obrađivača se pozivao na konsultacije i dogovore objašnjavajući da se radi o unošenju podataka o istoimenom skijalištu. Kruna svega je i to da je na takav dokument dobijena saglasnost Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Galasovima DPS-SDP većine u SO Žabljak zeleno svijetlo dobila je urbanistička studija „Borje II“, DUP „Kovačka dolina II“ i DUP „Tmajevci-Meždo“.

Odbornička većina, uz nekoliko odbornika opozicije, prvo je odbacila amandman kluba Pozitivne Crne Gore i PzP na odluku o rješavanju stambenih potreba zaposlenih u lokalnoj upravi a potom je predlog te odluke jednoglasno usvojen.

Samo dva odbornika bila su protiv dopuna odluke o postavljanju, gradnji i uklanjanju privremenih objekata montažnog karakterisali su se svi iz opozicije usprotivili prilikom glasanja o statutu DOO „Sportski centar Žabljak“.

Puna saglasnost postignuta je kod donošenja odluke o prestanku prava upravljanja i korišćenja prve faze tržnog centra. Dosadašnji korisnik, DOO „Komunalno i vodovod“, gubi to svojstvo nad oko 1.4000 kvadrata prostora a ko će biti naredni znaće se nakon javnog nadmetanja o čemu su odbornici jednoglasno odlučili na današnjoj sjednici.

Bonus video: