Poša: Fokusirati se na sljedeće korake na putu ka NATO

“Treba se koncentrisati na predstojeće mjesece i izazove koji su definisani u petom MAP-u i okvirima intenzivnih i fokusiranih dijaloga između Crne Gore i NATO-a"
2 komentar(a)
Kristijan Poša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kristijan Poša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.01.2015. 19:08h

Vlada Crne Gore, parlament i nevladin sektor narednih mjeseci treba da se koncentrišu na ispunjavanje zadataka za dobijanje pozivnice u NATO, kazao je ambasador Mađarske Kristijan Poša. On je na prijemu povodom preuzimanja uloge kontakt ambasade od Slovenije kazao da Crnu Goru od poziva dijeli nekoliko koraka.

“Treba se koncentrisati na predstojeće mjesece i izazove koji su definisani u petom MAP-u i okvirima intenzivnih i fokusiranih dijaloga između Crne Gore i NATO-a. Reforme koje predstoje sa daljim aktivnostima Vlade, NVO i parlamenta mogu se kompletirati u dogledno vrijeme. Posvećenost i odlučnosti vidimo sa svih strana”, kazao je Poša.

Mađarski ambasador je, na prijemu kojem su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, civilnog sektora i medija, rekao da će strane diplomate dati punu podršku u reformama.

“Ti procesi su sada došli do jedne faze koje bez ikakve dileme možemo nazvati sudbonosnim. Neću reći ništa novo ako kažem da je Crna Gora na putu prema NATO stigla do jedne zavidne linije gdje je samo nekoliko koraka dijeli od poziva”, kazao je Poša.

On je kazao da će Mađarska, kao kontakt država, promovisati NATO u Crnoj Gori i predočiti svoja iskustva prije i nakon učlanjenja u Alijansu.

Bonus video: