Krušo u poslovnim vezama sa Branom Mićunovićem

“Sa gospodinom Branislavom Mićunovićem sam imao isključivo poslovnu vezu. Od njegove firme sam kupio poslovni prostor u starom gradu Herceg Novog zgradu bivšeg Borova”
461 pregleda 28 komentar(a)
Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.01.2015. 15:08h

Osnivač Građanske liste “Izbor” Dušan Radović Krušo u poslovnim je vezama s kontroverznim nikšićkim biznismenom Branislavom Branom Mićunovićem, od čije kompanije je kupio poslovni prostor u Herceg Novom.

Radović, koji je 22. januara sa DPS-om sklopio koaliciju za vršenje vlasti u Herceg Novom, potvrdio je za „Dan” tu informaciju, odgovarajući na pitanje da li je u prijateljskim vezama sa kontroverznim nikšićkim biznismenom Branislavom Mićunovićem”.

“Sa gospodinom Branislavom Mićunovićem sam imao isključivo poslovnu vezu. Od njegove firme sam kupio poslovni prostor u starom gradu Herceg Novog zgradu bivšeg Borova”, rekao je Radović.

On je potvrdio i da živi u Rimu, gdje je imao restoran "Porto Maltese", koji se nalazi u centru tog grada.

Takođe, Radović je rekao i da je u prijateljskim vezama sa Darkom Uskokovićem, funkcionerom DPS-a i bivšim ambasadorom u Italiji. Uskoković je trenutno crnogorski ambasador u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), a pominjan je u aferi privatizacije Telekoma.

Branislav Mićunović, kome će u Italiji 14. jula biti nastavljeno suđenje za šverc cigareta i organizovani kriminal, po navodima opozicije, u bliskim je vezama sa premijerom i predsjednikom i potpredsjednikom Demokratske partije socijalista Milom Đukanovićem i Svetozarom Marovićem.

Na sajtu Udruženja Crnogoraca iz Australije objavljene su fotografije koje su nastale 2009. godine u Radovićevom restoranu u Rimu, a na kojima se vide budući ambasador Crne Gore u Italiji Antun Sbutega i osnivač Izbora. Događaju koji je zbog posjete delegacije Udruženja Crnogoraca iz Australije bio upriličen u restoranu Porto maltese, prisustvovao je i Uskoković.U izjavi za „Dan” Dušan Radović Krušo je rekao da živi u Rimu, gdje je imao restoran Porto maltese.

“Darko Uskoković jeste moj prijatelj i drag gost u mom restoranu. Te godine je bio ambasador Crne Gore u Italiji. Danas je ambasador Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Antun Sbutega je bio ambasador Crne Gore pri Svetoj stolici u Italiji. Poznajem ga kao jednog od gostiju svog restorana i ništa više od toga„, naveo je Radović.

Iz opozicije su ranije ukazali da je savez Izbora i DPS-a klasična politička prevara, čije razmjere će se godinama reflektovati na društveno-politički život hercegnovske opštine. Smatraju da se motivi za takvo manipulisanje građanima mogu tražiti u sferi realizacije ličnih interesa ključnih ljudi Izbora i režima a na opštu štetu Novljana i svih građana Crne Gore.

Bonus video: