Jasavić: Zatražićemo kontrolno saslušanje Markovića i Medenice

13 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.01.2015. 10:29h

Enigma o nestanku CD sa iskazom bivšeg zaštićenog svjedoka Vlaovića, u slučaju ubistva inspektora Slavoljuba Šćekića mora biti riješena i javnost mora da zna kako je nestao CD i ko je za to odgovoran, kazala je poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić.

Ona je istakla da će odgovor na ovo pitanje Pozitivna Crna Gora će zatražiti na kontrolnom saslušanju od predsjednice Vrhovnog suda, tadašnje predsjednice Sudskog savjeta Vesne Medenice i ministra pravde Duška Markovića.

"Inspektor Slavoljub Šćekić ubijen je 2005 godine. Nakon 9 godina još uvijek nema konačne sudske odluke. Sud ne samo da ovaj slučaj nije okončao već iz ovog značajnog predmeta gubi dokaze. O nestanku CD sa iskazom bivšeg zastićenog svjedoka Zorana Vlaovića, sudija Biljana Uskoković sačinila je službenu zabilješku još 24. aprila 2012 o čemu je obavijestila predsjednika suda. Šta je za tri godine po pitanju pronalaženja, te utvrđivanja odgovornosti za nestanak ovog CD učinila predsjednica Vrhovnog suda i bivša predsjednica Sudskog savjeta Vesna Medenica, potrebno je da odgovori poslanicima crnogorskog parlamenta", rekla je Jasavić.

Poslanica Pozitivne se pita da li je i šta o nestanku CD znao ministar pravde Duško Marković, te da crnogorski poslanici i to moraju čuti od njega.

Bonus video: