Lekić: Vujanovićev povratak na mjesto krađe

"Žali se izgurani predsjednik u emisiji što ga nismo priznali za predsjednika kao što je to urađeno u Hrvatskoj, pritom zaboravljajući prostu činjenicu: Hrvatska je demokratska i pravna država u kojoj se ne kradu izbori, dok je Crna Gora nedemokratska država u kojoj se kradu izbori", rekao je Lekić
60 pregleda 61 komentar(a)
Miodrag Lekić, Demokratski front, Foto: Boris Pejović
Miodrag Lekić, Demokratski front, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.01.2015. 17:14h

U tugaljivo apologetskom ambijentu televizijske emisije "Živa istina", vidno neuznemiravan drugačijim mišljenjem ili pitanjem, Filip Vujanović, nelegitimni i na izbornim prevarama instalirani predsjednik Crne Gore, me je desetak puta pomenuo valjda ne uspjevajući da sakrije psihološki sindrom povratka na mjesto krađe, rekao je lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić.

"Žali se izgurani predsjednik u emisiji što ga nismo priznali za predsjednika kao što je to urađeno u Hrvatskoj, pritom zaboravljajući prostu činjenicu: Hrvatska je demokratska i pravna država u kojoj se ne kradu izbori, dok je Crna Gora nedemokratska država u kojoj se kradu izbori. Uz pokušaj mog razumjevanja za identitet poslušnika, dodatno uplašenog mogućim konstituisanjem Crne Gore kao pravne države u kojoj bi se moglo aktivirati i njegovo učešće u nezakonitim radnjama krivične materije, na što javno i u dužem period ukazuju mnogi, posebno aktuelni predsjednik Skupštine Crne Gore Krivokapić - teško je objasniti u pomenutoj emisiji Vujanovićev patetetični vapaj što navodno vrijeđem njegovo dostojanstvo", kazao je Lekić..

Lider DF dodaje da je Vujanović naslikao svoj autoportret dostojanstva u istoj emisiji i rečenicom da "ima odličnu komunikaciju sa predsjednikom Krivokapićem" koji opet javno saopštava, pa i nedavno, da ima dokaze krivičnog karaktera koji bi nelegitimnog predsjednika mogli ponovo izgurati, ovoga puta, u Spuž.

"Ne vrijeđam ja Vujanovića mojim ipak rijetkim podsjećanjem na krađu građana ove zemlje tokom predsjedničkih izbora, niti ga vrijeđam zbog ukazivanja na njegov poslušnički status u političkom životu zemlje čime kompromituje instituciju predsjednika države, princip podjele vlasti, i tako postaje saučesnik u očiglednom procesu dramatičnog osiromašenja poniženih građana, gotovo bankrota zemlje, kriminala i korupcije, rasprodaje poslednjih nacionalnih resursa", kazao je Lekić.

Lider DF je istakao da ako je nemoguće kako kaže neautonomnog Vujanovića usmjeriti na javni dijalog o otvorenim i dramatičnim pitanjima crnogorskog društva, a kada već hoće da se nemoćno vraća na temu predsjedničkih izbora, tri momenta ubjedljivo ukazuju da ga ne vrijeđa Lekić, već da ga vrijeđaju nesporne činjenice.

1. Pored izbornih, sada već klasičnih neregularnosti u organizaciji Vujanovićeve partije čije pravne i političke rasplete zvanično traži Evropska unija a povodom sistema “Snimak”- na drske izborne neregularnosti tokom predsjedničkih izbora su ukazali mnogi svjedoci. Recimo, iz Rožaja i Plava - gdje se najviše kralo u korist Vujanovića i gdje je panično u poslednji čas nadoknađivana očigledna prednost opozicionog kandidata – a odakle su se javno oglasili određeni poslanici i odbornici, ne opozicije, nego sa imenom i prezimenom iz SDP koalicionog partnera DPS-a, koji su svjedočili o drsko neregularnom prebacivanju glasova u korist kandidata DPS-a.

2. Evo i podatka koji pomalo odlazi u istoriju. 31. maja 2013. u Skupštini Crne Gore posebnom tačkom dnevnog reda većina poslanika je zahtijevala i glasala da se zbog izborne krađe Filipa Vujanovića ponište predsjednički izbori.

3. Vujanović je nezakonito i proglašen za predsjednika države na posebnoj i radnoj sjednici Skupštine Crne Gore 20. maja 2013. bez kvoruma koji se za tu mučnu priliku nije mogao sastaviti.

Zaustavljam se navođenjem činjenica koje valjda govore da ima nekih razlika između predsjedničkih izbora u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Konačno radi se o činjenicama koje očigledno ponižavaju samog Vujanovića, makar on izjavljivao i da sa javnim poniženjima ima odličnu komunikaciju.

"Da ne zaboravim, mada slutim ishod. Ako Vujanović i njegov šef Đukanović hoće da javno raspravimo pitanja od bitnog društvenog interesa, izborna materije je jedna od mnogih, veoma sam spreman. To nam je javna dužnost. Pa, neka javnost i vidi da li hoće", zaključio je Lekić.

Bonus video: