Radman: Nova vlast u Herceg Novom nema pravo na greške

62 pregleda 2 komentar(a)
Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.01.2015. 16:44h

Kandidati za predsjednika Opštine Herceg Novi Nikola Nikša Gojković (Izbor), i za predsjednika SO Andrija Radman (DPS) počeli su dogovore oko definisanja prioriteta rada lokalne vlasti.

Radman je najavio za 30 dana “postavljanje lokalne samuprave u funkcionalno stanje“.

"Očekujem da Skupština vrati svoju funkciju, da odbornici imaju dignitet koji do sada nisu imali. Mislim da će to biti dobra prilika da se pokažemo i jedni i drugi kao tim i da grad počne da funkcioniše kako treba“, pojasnio je Radman.

"Insistiraćemo na profesionalnosti, neće politička opredjeljenost predodrediti bilo koga za neku od funkcija. Vidjećemo koji su to ljudi u gradu koji bi mogli funkcije da obavljaju najuspješnije, jer nemamo pravo na faulove“, kazao je Radman.

On je istakao da je za njega "lična i politička satisfakcija što su u DPS-u uspjeli da dođu u situaciju da preuzmu odgovornost kao partija i da pokrenu ono što do sada nije funkcionisalo”.

Gojković je ranije kazao da će insistirati na redu, radu, disciplini i odgovornosti. Najavio je angažovanje revizoreske kuće kako bi se utvrdilo činjenično stanje u lokalnoj administraciji na početku njegovog mandata.

DPS i Udruženja građana Izbor sinoć si postignli konačan dogovor o formiranju koalicione vlasti u Herceg Novom.

Bonus video: