Gojković predsjednik Opštine Herceg Novi, Radman SO

Marović je izrazio zadovoljstvo što je "poslije 15 godina DPS voljom građana i uspješnim razgovorima sa Izborom u poziciji da bude jedna od odlučujućih političkih snaga u Herceg Novom"
57 pregleda 32 komentar(a)
Udruženje Izbor DPS dogovor, Foto: Slavica Kosić
Udruženje Izbor DPS dogovor, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.01.2015. 20:55h

DPS i Udruženje građana "Izbor" postigli su dogovor o zajedničkom obavljanju vlasti u Herceg Novom. Potpredsjednik DPS i član pregovaračkog tima Svetozar Marović ocijenio je da će nakon današnjih dogovora potpisivanje sporazuma biti samo formalnost koja će biti brzo završena.

Za sljedeću sedmicu, najvjerovatnije za četvrtak, najavljena je sjednica SO na kojoj bi trebalo da bude izabran predsjednik Opštine i predsjednik lokalnog parlamenta.

Kandidat za predsjednika Opštine je Nikola Nikša Gojković (Izbor), a za predsjednika SO Andrija Radman (DPS). Dogovoreno je i da jedan potpredsjednik Opštine bude iz Izbora, a drugi iz DPS.

Marović je izrazio zadovoljstvo što je "poslije 15 godina DPS voljom građana i uspješnim razgovorima sa Izborom u poziciji da bude jedna od odlučujućih političkih snaga u Herceg Novom" što će se, kako je istakao, osjetiti u boljitku života svakog građanina.

Gojković i Marović

On je kazao da je dogovoreno da kvalifikovanost, stručnost i posvećenost poslu budu opredjeljujući za funkcije u lokalnoj upravi, a ne politička pripadnost, objašnjavajući da će funkcije ipak biti podjeljene propocionalno osvojenim mandatima DPS i Izbora.

Član pregovaračkog tima DPS Branimir Gvozdenović je kazao da je dogovoreno da svaka tri mjeseca grupa iz Vlade i Opštine analizira progres koji smatraju da treba da se ostvari.

"Četiri ključne tačke našeg sporazuma su projekat Instituta, Brodogradilišta Bijela, Meljina i projekti koji su vezani za visokokvalitetni turizam, kao i Vektra Boka“, kazao je Gvozdenović.

Na pitanje da li će biti zaustavljena prodaja Instituta, Gvozdenović je kazao da ne misli da treba išta zaustavljati, već da treba pokušati naći najbolja moguća rješenja.

Kandidat za predsjednika opštine Nikola Nikša Gojković je uvjeren da je u ovom trenutku postignut maksimum i da bi svi trebalo da radite za dobrobit Herceg Novoga.

"Poručujem svima koji sumnjaju u našu iskrenost da je eliminišu i da nam se pridruže da krenemo naprijed i da Herceg Novi izađe iz stanja u kome je sada. Mislim da treba da opravdamo povjerenje i kod naših birača i kod građana Herceg Novog i da već, koliko sjutra, počnemo da radimo“, kazao je Gojković.

Bonus video: