Šefkiji Muriću se ljulja fotelja

Murić je rekao da je DPS demokratska partija i da će izbor predsjednika Opštinskog odbora biti “legalan i demokratski”
199 pregleda 6 komentar(a)
Šefkija Murić, Foto: Arhiva Vijesti
Šefkija Murić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.01.2015. 17:13h

Ususret najavljenom Kongresu Demokratske partije socijalista (DPS) i opštinskim izbornim konfrencijama u toj partiji počela su talasanja.

Prema više izvora, dio članova Opštinskog odbora u Rožajama želi promjene u tom partijskom ogranku, prije svega, smjenu predsjednika Šefkije Murića. Murić je predsjednik rožajsklog odbora DPS od 2003. godine.

Članovi rožajskog Opštinskog odbora te partije prethodnih dana su licitirali sa tri moguća Murićeva nasljednika - Salkom Luboderom, Bećirom Kalačem i Mersudinom Dautovićem. Luboder je glavni kandidat za tu funkciju, tvrde u rožajskom DPS-u.

Murić je juče “Vijestima” kazao da su priče o novom šefu OO DPS-a “spekulacije”, a o tome da se pominje kao novi šef ništa nije znao ni Luboder.

"Bio sam iznenađen kada sam to čuo, hvala svima koji misle da bi to trebalo, ipak, na članstvu i partijskim organima je da odluče o tome”, kazao je Luboder.

Luboder je bivši poslanik DPS-a, a bio je i novinar “Pobjede” i direktor Centra za kulturu u Rožajama.

Murić je rekao da je DPS demokratska partija i da će izbor predsjednika Opštinskog odbora biti “legalan i demokratski.”

“Predsjednik će biti izabran na opštinskoj izbornoj konferenciji, a o tome ko će on biti, odlučiće članstvo i partija”, kazao je Murić.

Nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora na kojima je DPS izgubio vlast u Rožajama, pojedini odbornici u Muriću su vidjeli krivca za loš izborni rezultat.

Više članova tamošnjeg OO DPS-a kazalo je da mjesecima očekuju Murićevu smjenu, ali i da na tome rade na terenu u susret izbornoj konferenciji. U vrhu te partije juče su negirali informacije da je na preksinoćnoj sjednici Predsjedništava bilo govora o Murićevoj smjeni.

"Jedino je bilo riječi o tome da partiju treba kadrovski osvježiti”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz vrha DPS-a.

Bonus video: