Knežević: Učlanjenje u NATO moglo bi pogoršati odnose sa Rusijom

„Knežević je ponovio stav DNP da je odluka Vlade Crne Gore o priključenju sankcijama protiv RF suprotno većinskoj volji građana Crne Gore, a da s ekonomskog i geopolitičkog aspekta njihove posljedice mogu biti izuzetno štetne za Crnu Goru“
59 pregleda 13 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.01.2015. 12:41h

Učlanjenje Crne Gore u NATO moglo bi dodatno destabilizovati društveno-političke prilike, ali i pogoršanju odnosa države sa Ruskom Federacijom (RF), ocijenio je predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

On se danas sastao sa ruskim ambasadorom u Crnoj Gori, Andrejom Nesterenkom. „Knežević je ponovio stav DNP da je odluka Vlade Crne Gore o priključenju sankcijama protiv RF suprotno većinskoj volji građana Crne Gore, a da s ekonomskog i geopolitičkog aspekta njihove posljedice mogu biti izuzetno štetne za Crnu Goru“, saopšteno je iz DNP.

Knežević je naglasio da izuzetno uvažava činjenicu što RF nije uzvratila recipročnim mjerama, time još jednom pokazujući iskrenu posvećenost razvoju tradicionalno dobrih odnosa sa Crnom Gorom. On je saopštio da isforsirano pitanje eventualnog učlanjenja Crne Gore u NATO jedino može biti rješavano na referendumu, na kojem bi građani odlučivali o tom pitanju.

„Knežević je istakao da je za Crnu Goru najbolji okvir vojne neutralnosti, i da bi eventualno učlanjenje države u NATO savez moglo doprinijeti dodatnom destabilizovanju društveno-političkih prilika, ali i pogoršanju odnosa Crne Gore sa RF", kaže se u saopštenju. Kako se dodaje, predstavnici DNP i Ambasade RF u Crnoj Gori dogovorili su dalje modalitete saradnje s ruskom Ambasadom, u okviru kojih je i razmatrana mogućnost susreta predstavnika DNP sa zvaničnim predstavnicima RF na nivou parlamenata i drugih državnih institucija.

Bonus video: