"IZBOR JE ZA BRISANJE GRANICA"

Radović o Sutorini: Ne bih bio srećan da me sahrane u Bosni

"Ako Trebinje treba da dobije izlaz na more, mnogo bliže su im Kupari, nego Sutorina", rekao je Radović
363 pregleda 35 komentar(a)
Dušan Radović Krušo, Foto: Udruženje građana Izbor
Dušan Radović Krušo, Foto: Udruženje građana Izbor
Ažurirano: 21.01.2015. 13:25h

Sutorina treba da pripadne onome kome je i pripala, Crnoj Gori i to se ne može dovoditi u pitanje, kazao je lider Građanske liste "Izbor" Dušan Radović Krušo.

"Pomjeranja granica više nema. "Izbor" nije za pomjeranje granica, već za to da se one izbrišu. Živio sam u SFRJ, SRJ, državi Srbija i Crna Gora, sad živim u Crnoj Gori. Ne bih bio srećan da me sahrane u Bosni", kazao je Radović za Radio Jadran.

Medijske napise u BiH o teritorijalnim aspiracijama vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Srpske pravoslavne crkve, Grigorija, prema Crnoj Gori, koje ovih dana prenose crnogorski mediji, Radović komentariše da vladika Grigorije nije nikada govorio o statusu Sutorine u tom kontekstu, prenosi Radio Jadran.

On je ocjenio i kao glupost da je Vladika Grigorije uputio vlastima Bosne i Hercegovinu 15. januara inicijativu za međunarodnu arbitražu oko dijela jadranske obale u blizini Igala u Crnoj Gori, što je objavio portal etrebinje.com, pozivajući se na izjavu Grigorija datu televiziji BN iz Bijeljine.

"To je čista glupost, on je govorio, kako je to nekada bilo, a ovo što se sada piše da je izjavio, vladika Grigorije nije nikada rekao na TV Bijeljina, jer tamo nije nikada bio. To je čista špekulacija, čovjek se nikad nije mješao ni u šta, ja to nisam čuo, a i Vladika Grigorije tvrdi da to nije rekao. To je izmišljeni intervju, jer nikada nije gostovao na TV BN", kategoričan je Radović.

Podsjećajući Radovića na prijašnju izjavu vladike Grigorija da "ne postoji nijedno zaleđe tako blizu mora, a da nema i izlaz na more, on je hipotetički odgovorio:

"Ako Trebinje treba da dobije izlaz na more, mnogo bliže su im Kupari, nego Sutorina", rekao je Radović za Radio Jadran.