Lekić se sastaje sa liderima Građanskog pokreta

Lekić će čelnicima Građanskog pokreta predočiti ideju o formiranju prelazne vlade, koju zagovara Demokratski front
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2015. 06:30h

Lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić sastaće se danas sa čelnicima Građanskog pokreta Žarkom Rakčevićem i Dritanom Abazovićem, kako bi razgovarali o formiranju prelazne Vlade, saznaju “Vijesti”.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” uključenog u organizaciju razgovora, sastanak se organizuje na Lekićevu inicijativu.

“Lider DF-a želi da čelnicima Građanskog pokreta predstavi koncept prelazne vlade i razgovara o mogućnost njihovog uključivanja u široki opozicioni savez”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Lider DF-a je nedavno kazao da se otvara mogućnost saradnje sa Rakčevićem, navodeći da će definisanje jasnih stavova Pokreta pomoći sagledavanju objektivnog prostora saradnje.

Predsjedništvo Fronta je krajem godine odlučilo da sa ostalim opozicionim partijama pokrene pregovore o formiranju prelazne vlade. Lekić je tada kazao da bi ta vlada trebala da pokrene hitne ekonomske reforme i pripremi uslove za održavanje demokratskih izbora.

Pokazali opozicionu kondiciju: Rakčević i Abazović, foto: Savo Prelević

Prelazna vlada, kako je rekao, otvorila bi novu demokratsku stranicu poštovanjem zakona i principa podjele vlasti i podsticala autonomnost nezavisnih institucija, u prvom redu pravosudne i skupštinske vlasti.

Lekić je najavio da će o prelaznoj vladi razgovarati sa onima koji su pokazali “'opozicionu kondiciju”, strankama nacionalnih manjina a moguće i sa SDP-om.

Front napada Abazovića zbog večere sa Tačijem

Funkcioneri Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije Janko Milatović i Svetislav Perišić poručili su juče Abazoviću da ne može određivati procese u opoziciji, jer je bio na večeri sa kosovskim šefom diplomatije Hašimom Tačijem. Funkcioneri DF tvrde da nikom neće prihvatiti da im drži lekcije.

“Nije dobro što bi pojedini novopečeni opozicionari željeli sve da podese vlastitim projekcijama i sačuvaju sve tekovine Đukanovićeve Crne Gore, a samo da on ode”, tvrdi Milatović.

Bonus video: