AA: Nema ostavke Đeljošaja

56 pregleda 3 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Nik Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.01.2015. 15:33h

Poslanik Albanske alternative (AA) u Skupštini Crne Gore, Nik Đeljošaj, neće podnijeti ostavku na tu funkciju, saopšteno je iz te stranke.

Demokrtatska partija (DP) koja je u koaliciji sa Albanskom alternativom, pozvala je ranije Đeljošaja da podnese ostavku na poslaničku funkciju.

"Zadnjih nedjelja u medijima su se mogle vidjeti kao glavne vijesti razna saopštenja i analize oko rotacije, odnosno personalnih promjena predstavnika Albanske koalicije koju čine Demokratska partija (DP), Albanska alternativa i Demokratski savez (DS) u Skupštini Crne Gore. Iako je Albanska alternativa na razne načine prozivana, do sada se nijesmo javno oglašavali. Kao jedini politički subjekat sa sjedištem u Malesiji, sa svim svojim strukturama izabranih na skupštini stranke, bili smo ozbiljni i čekali naše partnere da do kraja ispoštuju sporazume. Na ovaj način, ostavili smo našim partnerima mogućnost da poštuju obaveze prema AA, ali čekanje za ovako ozbiljne stvari ne može biti vječno. Odlučili smo da zatvorimo ovo poglavlje, jer cijenimo da imamo puno nezavršenih i važnih projekata za obaviti", saopšteno je iz AA.

Smatraju i kako je Predsjedništvo AA na juče održanoj sjednici ocjenilo da promjene u Skupštini Crne Gore u ovom momentu ne idu u korist albanskom narodu i Albanskoj koaliciji.

Na takav zaključak, kako pojašnjavaju, navodi ih to da DS, na čelu sa Mehmetom Bardhijem, skoro u cijelosti nije ispoštovao sporazum sa AA potpisan prije parlamentarnih izbora održanih 29. 03. 2009 godine.

Pozvali su Demokratsku partiju da poštuje sporazum sa AA u cijelosti, potpisanog prije parlamentarnih izbora 2012 godine.

Navode da AA, kao i uvjek, ostaje otvorena prema DS i DP, ukoliko pokažu spremnost da poštuju sporazume sa AA.

"AA neće dozvoliti nepoštovanje partijskih struktura i svim legitimnim i demokratskim sredstvima će odbraniti svoje odluke, stavove i partijske interesa u najvišim instancama", navode iz AA.

Bonus video: