Njemci tražili da ne pregovaram sa DPS-om: A sa kim ću drugo?

Radović očekuje da se konačan dogovor sa DPS-om definiše za 15 dana, navodeći da još nije dogovoren dio koji se odnosi na državne garancije
73 pregleda 118 komentar(a)
Dušan Radović Krušo, Foto: Udruženje građana Izbor
Dušan Radović Krušo, Foto: Udruženje građana Izbor
Ažurirano: 17.01.2015. 07:55h

Nosilac liste „Izbor“ Dušan Radović Krušo kazao je da su iz Njemačke od njega tražili da sa DPS-om ne pregovara o formiranju vlasti u Herceg Novom. On je u emisiji “Živa istina” kazao da nije očekivao da će DPS tokom pregovora biti toliko fleksibilan i da će “nam to sve dati"

"Iz neke njemačke partije, mislim Merkelove, zvali su našeg savjetnika u Beogradu, da ne idemo uopšte na pregovore sa DPS-om. Zvali su našeg savjetnika koji se zove Marko Selaković i kazali da to nije dobro za Crnu Goru. Zamislite, tek, što kažu Novljani kad kažu Njemci da nije dobro. Naglašavam da nijesam rekao da je to uradila Merkelova“, kazao je Radović, navodeći da su mu i članovi porodice prigovarali zbog pregovora sa DPS-om.

“Ja to imam kući. Otac me svakog dana, dok pijemo kafu, pita: 'Dušane, hoćeš li stvarno sa DPS-om'? Ja mu odgovorim da ne znam, nemam sa kim drugim”.

Radović očekuje da se konačan dogovor sa DPS-om definiše za 15 dana, navodeći da još nije dogovoren dio koji se odnosi na državne garancije.

“Nećemo moći da dobijemo garancije onog tipa kojeg smo tražili, pa treba da vidimo koji je to drugi model garancija koje možemo da dobijemo. Posrijedi je i rješenje pitanja Vektra Boke, bolnice Meljine”.

Naglasio je da u slučaju neuspjeha dogovora sa DPS-om neće tražiti novu kopču sa opozicijom. On je rekao da podržava ulazak u EU, da ne misli ništa dobro o NATO-u kao organizaciji, ali da Crna Gora, smatra, nažalost, nema alternativu u vezi sa tim.

Bonus video: