Milačić i selfi sa Putinom, DF i "kropovanje" Danilovića

Je li se kršio protokol i je li ga uopšte bilo?
25533 pregleda 29 komentar(a)
Marko Milačić i Vladimir Putin
Marko Milačić i Vladimir Putin
Ažurirano: 18.01.2019. 00:26h

Svečani ručak u Beogradu koji je organizovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posjete ruskog kolege Vladimira Putina imao je svoje "zanimljive" momente.

Ubrzo su se oglasile i političke partije iz Crne Gore čiji su predstavnici bili na ručku.

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić je na Facebooku objavio "selfi" sa Putinom, a iz partije je saopšteno da se "sastao sa predsjednikom Ruske Federacije".

Milačić je "Vijestima" kazao da je on prišao Putinu koji je odmah ustao i da je tada prišao i Putinov prevodilac pa da su tada razgovarali.

Portal Borba.me blizak Demokratskom frontu je objavio da je protokolom bilo naznačeno da niko ne uznemirava Putina na svoju ruku i da će svi koji budu predviđeni za razgovor sa njim za to dobiti priliku, te da je Milačić prekršio protokol time što je prišao Putinu.

Milačić je objasnio "Vijestima" da je ista situacija bila i sa liderima Demokratskog fronta, te da bi to značilo da su i oni prekršili protokol, ali da zvanice sa protokolom nisu upoznate ako ga je bilo.

Milačić je "Vijestima" pojasnio da je kasnije krenuo da obavi telefonski razgovor i izađe iz sale, ali da mu je tada rečeno da protokolom nije predviđeno da se napušta sala. Portal blizak DF tvrdi da je Milačić pokušao da se uključi uživo preko Facebooka, pa da ga je obezbjeđenje opomenulo, što Milačić oštro demantuje.

Iz Prave su naveli da je Milačić saopštio predsjedniku Rusije nužnost osavremenjavanja poljuljanih odnosa između Rusije i Crne Gore, prije svega zbog "duga prema zajedničkim precima i istoriji, ali i prema potomcima".

"Milačić je saopštio da je antiruska politika postala jedna od glavnih odlika crnogorske vlasti i da je nasilno uvlačenje u NATO savez bez referendumske volje naroda, toj antiruskoj histeriji samo dalo pečat. On je istakao da je jedan od kljucnih ciljeva Prave Crne Gore upravo osavremenjavanje rusko-crnogorskih odnosa kroz novu eru politike, koju nužno moraju mlada, nova lica čistih biografija", saopšteno je iz Prave.

Dodaju da je Milačić pozvao Putina da posjeti Crnu Goru.

"Milačić je poručio da Crna Gora nije Milo Đukanović i da nije izdala kao on Rusiju, vec da je to učinila kriminalna vlast", zaključuju iz te partije.

Milačića nije bilo na kraju ni na zajedničkoj fotografiji sa Putinom gdje su bili lideri DF Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore.

Zanimljivo je i da je DF u fotografiji distribuiranoj medijima iz cijele fotografije uklonio Danilovića.

Iz DF je saopšteno da su se predsjednik NSD Andrija Mandić i lider DNP Milan Knežević sastali u Beogradu sa predsjednikom Ruske federacije, Vladimirom Putinom.

"Mandić i Knežević su predsjedniku Rusije prenijeli pozdrave srpskog naroda iz Crne Gore i tom prilikom istakli da ga većinska Crna Gora doživljava i kao svog predsjednika, kao što su u vrijeme knjaževine i kraljevine Crne Gore ruskog cara doživljavali kao svog", navode iz partije.

Dodaju da se Putin zahvalio liderima DF-a i poželio im sve najbolje, poručujući da izdrže.

"Vi ste pravi heroji'", kazao je Putin liderima Demokratskog fronta, piše u partijskom saopštenju.

Bonus video: