Tači danas razgovara sa crnogorskim funkcionerima

6 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.01.2015. 07:37h

Potpredsjednik kosovske Vlade i ministar vanjskih poslova Hašim Tači danas će u Podgorici razgovarati sa najvišim funkcionerima Crne Gore. Tači će u Vili Gorica razgovarati sa predsjednicima države, Skupštine i Vlade Filipom Vujanovićem, Rankom Krivokapićem i Milom Đukanovićem, kao i šefom diplomatije Igorom Lukšićem.

Savez udruženja raseljenih u Crnoj Gori organizovaće protest ispred Vile Gorica, zbog dolaska Tačija.

„Nikada se nećemo saglasiti sa odlukom crnogorske vlasti da prizna takozvanu nezavisnost Kosova. Nećemo mirno gledati na dolazak u zvaničnu posjetu najvećeg dželata naših porodica koje su mahom iz Crne Gore“, rekao je predsjednik Saveza Milenko Jovanović.

Iz Uprave policije su potvrdili da je ovaj skup, na osnovu Zakona o javnim okupljanjima, odobren, ali su poručili da neće dozvoliti izazivanje incidenata.

Pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević kazao je da je organizator okupljanja, Savez udruženja raseljenih, izbjeglih i prognanih u Crnoj Gori, detaljno upoznat sa obavezama koje je dužan da ispuni.

„Optimalan broj policijskih službenika, koji će tog dana biti angažovan na mjestu javnog okupljanja, shodno zakonskim ovlašćenjima preduzeće preventivne a po potrebi i represivne mjere na održavanju stabilnog javnog reda i mira“, rekao je Janjušević.

Protest su podržale pojedine opozicione partije, dok je iz Demokratske partije socijalista ocijenili da je najavljeni skup povratak u prošlost i podizanje nacionalnih tenzija i netrpeljivosti prema političkim predstavnicima drugih naroda.

Bonus video: