Opozicija optužuje "Izbor": Niko nije prevario birače kao Krušo

“U Crnoj Gori od 90-ih nikada nije viđena ovakva prevara birača, koji su naivno vjerovali Dušku Radoviću da neće ići sa DPS-om“, rekao je predsjednik odbora Pokreta za promjene Milovan Baždar
313 pregleda 43 komentar(a)
Dušan Radović Krušo, Foto: Udruženje građana Izbor
Dušan Radović Krušo, Foto: Udruženje građana Izbor
Ažurirano: 16.01.2015. 07:25h

Opozicione partije u Herceg Novom kritikovale su građansku listu “Izbor” zbog koalicije sa vladajućom DPS, optužujući ih da su prevarili građane.

“U Crnoj Gori od 90-ih nikada nije viđena ovakva prevara birača, koji su naivno vjerovali Dušku Radoviću da neće ići sa DPS-om“, rekao je predsjednik odbora Pokreta za promjene Milovan Baždar.

On tvrdi da je nosilac liste Izbor „DPS-ov trojanski konj, koji će omogućiti kontinuitet režimske politike u čijem centru je interes tajkuna i njihovih političkih lobija“. „Kakav je kredibilitet političara koji je u stanju da obmane više hiljada birača, koji nikada nisu glasali DPS, i lakonski saopšti da to čini zbog većeg potencijala DPS-a za ekonomski razvoj grada. Državni budžet je u deficitu i ne može pokriti ni redovne rashode bez loših kredita, a eto sada će DPS ulagati u Novom. Isti onaj DPS koji je „proizveo“ katastrofalnu Vektra Boku, unazađenu bolnicu u Meljinama“, naveo je Baždar.

Nikša Gojković (Izbor) sinoć je potvrdio da će prihvatio kandidaturu za predsjednika opštine.

Čelnik novskog odbora SDP-a Dragan Šimrak kazao je da je za njega u dogovoru najveća enigma uloga predsjednika SNP-a Srđana Milića.

“Što se tiče najave da će Novi biti kao Azurna obala, to smo spremni i da pričekamo. Kako je ova godina za Crnu Goru ključna za punopravno članstvo u EU i za prijem u NATO, nadamo se da će nova lokalna vlast i na tom planu biti kooperativna i konstruktivna, uzimajući u obzir kao veoma bitnu geografsku poziciju opštine”, zaključio je Šimrak.

Bivši predsednik SNP-a u Novom Obrad Gojković od nove vlasti očekuje zataškavanje štetnih privatizacija u Boki, navodeći da njegova koalicija za savez sa DPS-om ne bi tražila alibi u crkvi. “Nismo za koaliciju koja Tačija dovodi u Crnu Goru, progoni sveštenike i ugrožava imovinu SPC. Čast mi je što sam bio na čelu liste koja je pokazala da bolje procjenjuje interes grada i naroda, od onih koji u zrelim godinama daju prioritet njihovim ličnim interesima“, kazao je Gojković. Nosilac “Novske liste” Savo Marić kaže da treba sačekati konkretne poteze nove vlasti, dok je predsjednik Nove Boris Seferović najavio da će oni biti “konstruktivna opozicija”.

Bonus video: