DNP: Janjušević "mašući pendrekom" pokušava uplašiti građane

“To najbolje potvrđuje današnja izjava Janjuševića, koji „mašući pendrekom“ pokušava uplašiti poštene građane da ne dođu na mirne i civilizovane proteste protiv gostoprimstva, koje ratnom zločincu Tačiju priređuje crnogorska vlast”
102 pregleda 7 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.01.2015. 15:41h

Crna Gora je policijska država što najbolje potvrđuje izjava pomoćnika direktora Uprave policije, Nikole Janjuševića, koji pokušava uplašiti građane da ne dođu na mirne proteste protiv gostoprimstva potpredsjedniku kosovske Vlade Hašimu Tačiju, saopšteno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

Tači će boraviti u posjeti Crnoj Gori, a Savez udruženja raseljenih u Crnoj Gori, Udruženje Crnogoraca Metohije i Udruženje porodica nestalih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji „Božur“, organizovaće sjutra protest.

Janjušević je kazao da policija neće dozvoliti izazivanje incidenata, navodeći da će optimalan broj policijskih službenika shodno zakonskim ovlašćenjima preduzeti preventivne, a po potrebi i represivne mjere i radnje na održavanju stabilnog javnog reda i mira.

Funkcioner DNP Milun Zogović kazao je da je Crna Gora policijska država. “To najbolje potvrđuje današnja izjava Janjuševića, koji „mašući pendrekom“ pokušava uplašiti poštene građane da ne dođu na mirne i civilizovane proteste protiv gostoprimstva, koje ratnom zločincu Tačiju priređuje crnogorska vlast”, navodi se u saopštenju.

Prema njegovim riječima, umjesto da hapsi ratne zločince za nedjela koja su počinili, Janjušević prijeti građanima, “koji, za razliku od njega, imaju elementarne hrabrosti da stvari nazovu pravim imenom, i pokažu da moralna i poštena Crna Gora nije prestala da postoji”. “Isluženi SDP kadrovi niti su mogli, niti mogu nametnuti njihovo poimanje morala, i njihov izgubljeni osjećaj za pravednost i poštenje. Pokušaj zastrašivanja je u Crnoj Gori uvijek izazivao kontraefekte, jer se pravda i istina nikad od pendreka nijesu plašili”, naveo je Zogović.

Kako je dodao, to je sredstvo prinude, kojim se plaše, i koga se plaše oni koji krše, ili su kršili zakone, a ne oni koji mirno protestuju protiv nepravde koja se nanosi svakom kod koga nijesu umrli dostojanstvo, moral i poštenje. Zogović je rekao da takvi “ispadi”, visokih policijskih službenika, najbolje govore o traumatičnom stanju i nedostatku demokratije u Crnoj Gori.

“I o zarobljenosti njenih institucija kadrovima, koji u demokratskim društvima posle sličnih tragikomičnih ispada ne bi mogli biti ni pozornici, akamoli visoki policijski službenici”, kazao je on. Zogović je poručio da to nijesu protesti protiv albanskog naroda, “kako to zluradi žele predstaviti”.

“Nego protiv ukazivanja gostoprimstava ratnom zločincu za zločine, učinjene nad Albancima, Crnogorcima, Srbima, Romima, Egipćanima i drugim stanovnicima Kosova i Metohije”, rekao je on.

Zogović je kazao da DNP podržava mirne građanske proteste protiv posjete Tačija Crnoj Gori, i poziva sve slobodne građane da sjutra zajedno izraze nezadovoljstvo protiv poniženja, koje priređuje režim premijera Mila Đukanovića.

“A Janjušević nek svoju spremnost i predostrožnost pokaže na primjeru hapšenja vođa kriminalnih klanova, koji su u Crnoj Gori očito dobro zaštićeni od režimskih krugova, pa se policija ne miješa u svoj posao”, zaključio je on.

Bonus video: