Sekulić za šefa kluba DPS-a

On bi na tom mjestu trebalo da zamjeni Milutina Simovića koji je krajem prošle godine imenovan za potpredsjednika parlamenta
207 pregleda 9 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.01.2015. 12:11h

Funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Sekulić trebalo bi da bude novi šef poslaničkog kluba vladajuće partije, saznaju "Vijesti".

On bi na tom mjestu trebalo da zamjeni Milutina Simovića koji je krajem prošle godine imenovan za potpredsjednika parlamenta.

"O imenovanju novog šefa kluba još nije zvanično odlučeno u vrhu partije, ali je više puta razgovano na tu temu. Novo kadorvsko rješenje Predsjedništvu formalno treba da predloži potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović", kazao je sagovornik "Vijesti" iz vrha partije.

Ukoliko bude izabran za šefa kluba DPS-a Sekuliću neće biti prvi put da u parlamentu predvodi najjaču partiju.

On je na toj poziciji već bio od 2008. do 2010. godine, nakon čega je imenovan za ministra održivog razvoja i turizma u Vladi Igora Lukšića.

Za poslanika je, od 2002. godine, biran u četiri saziva, a pokrivao je i mjesto predsjednika Komisije za kontrolu procesa privatizacije i Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Sekulić je bio i ministar kulture, sporta i medija. Kao bivši novinar političku karijeru počeo je kao portparol DPS-a, a bio je politički direktor partije vladajuće partije.

Bonus video: