Herceg Novi: Gojković će nakon razgovora sa "bitnim ljudima" odlučiti da li će biti predsjednik opštine

"Smatram da dvije godine u ovakvoj situaciji u kojoj se nalazi hercegnovska opština može da bude i malo i mnogo, jer da se za 750 dana nešto uradi je zaista teško”, komentarisao je Gojković
14 komentar(a)
Nikola Nikša Gojković, Foto: Slavica Kosić
Nikola Nikša Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.01.2015. 15:52h

Nikola Nikša Gojković odbornik Udruženja građana Izbor kazao je da će za tri dana donijeti odluku da li će prihvatiti ponudu da bude predsjednik Opštine Herceg Novi.

Podsjećamo da je članica Predsjedništva DPS Daliborka Pejović kazala da je Gojković najozbiljniji kandidat za prvog čovjeka grada.

Gojković tvrdi da je to rješenje iznuđeno, i da će nakon razgovora sa “ljudima koji su mu bitni u privatnom i duhovnom saopštiti definitivnu odluku”.

Izbor i DPS su dogovorili da će prve dvije godine predsjednik Opštine biti iz redova Izbora, a mjesto predsjednika Skupštine pripašće DPS-u, a da će onda doći do rotacije.

“Smatram da dvije godine u ovakvoj situaciji u kojoj se nalazi hercegnovska opština može da bude i malo i mnogo, jer da se za 750 dana nešto uradi je zaista teško”, komentarisao je Gojković.

Pejović je saopštila i da će Demokratska partija socijalista insistirati da neka od najvažnijih političkih funkcija u Opštini pripadne nosiocu liste DPS na izborima održanim u decembru prošle godine, Slobodanu Radoviću Krušu.

Na izborima održanim 14 decembra nijedna partija, koalicija ili udruženje građana nije osvojilo apsolutnu većinu i mogućnost da samostalno formira vlast . Nakon dvadesetodnvenih pregovora dogovorena je, kako iz Izbora insistiraju na formulaciji “programska koalicija”.

Na jučerašnjem (ponedjeljak) zasjedanju konstituisan je lokalni parlament u kome je 13 odbornika DPS-, 9 iz Udruženja građana Izbor, 8 iz Koalicije SNP-DF-NS i po dva iz SDP-a i Novske liste. Izbor predsjednika Skupštine odložen je do nastavka sjednice, koja bi trebalo da bude održana naredne sedmice.

Bonus video: