Đeljošaj: Opozicija ne želi saradnju sa albanskim strankama

Komentarišući negodovanje funkcionera DF zbog posjete kosovskog šefa diplomatije Hašima Tačija Crnoj Gori, Đeljošaj je na svom Facebook nalogu napisao da se pojedini opozicionari nekorektno ponašaju prema manjinama
53 pregleda 1 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Nik Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.01.2015. 17:12h

Crnogorska opozicija jasno pokazuje da ne želi saradnju sa albanskim strankama ali ni sa ostalim manjinskim strankama, ocjenio je poslanik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Komentarišući negodovanje funkcionera Demokratskog fronta zbog posjete kosovskog šefa diplomatije Hašima Tačija Crnoj Gori, Đeljošaj je na svom Facebook nalogu napisao da se pojedini opozicionari nekorektno ponašaju prema manjinama.

Funkcioner DF Nebojša Medojević je nedavno izjavio da je Tači autor horor filmova u “Žutoj kući” poručujući da tokom njegove posjete treba “čuvati bubrege”.

“Ko su galamdžije u Crnoj Gori koje pokušavaju da dovedu u pitanje Tačijev kredibilitet, iako znaju da stvari stoje suprotno? Jesu li to oni koji žele da budu "veći katolici od pape" i hoće da otvoreno i javno pokažu da ne žele saradnju sa Albancima i albanskim partijama u Crnoj Gori. Dok se opozicija u ovakvim situacijama bude ponašala nekorektno sa moralnog i političkog aspekta, manjine tjera ka drugoj strani jer ne ostavlja ni najmanji prostor za saradnju”, tvrdi Đeljošaj.

Podsjećajući da su na parlamentarnim izborima na Kosovu učestvovali i predstavnici Srba, Đeljošaj je pojasnio da su time i Srbi priznali kosovsku nezavisnost.

On je podsjetio da predstavnici Srba imaju ministre u Vladi Kosova, podsjećajući da je Tači kao premijer pregovorao sa bivšim i aktuelnim predsjednikom vlade Srbije Ivicom Dačićem i Aleksandom Vučićem.

“Na to podsjećam samo da bih pokazao ljudsko i političko poštovanje koje Tači ima prema političkim predstavnicima Srba na Kosovu”, napisao je on.

Bonus video: