Đeka pozvao Đeljošaja da podnese ostavku

67 pregleda 3 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Boris Pejović
Fatmir Đeka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.01.2015. 16:51h

Demokratska partija (DP) Fatmira Đeka pozvala je danas poslanika Nika Đeljošaja da podnese ostavku na tu funkciju.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, ova albanska nacionalna stranka kao glavni nosilac predizborne "Albanske koalicije", odlučna je da se u potpunosti realizuje potpisani sporazum sa Albanskom alternativom (AA) Đerđa Camaja i Demokratskim savezom u Crnoj Gori (DS u CG) Mehmeta Bardhija, prenosi portal Ul-info.

"Uvjereni smo da se samo na taj način može osnažiti naš savez, povjerenje među nama i onih koji su nam dali glasove", ističu iz DP i dodaju da posljednje izjave Nika Đeljošaja, odnosno Albanske alternative nijesu u skladu sa političkim dogovorom te koalicije iz septembra 2012. godine.

U DP kažu da su povodom problema u vezi sa ovom rotacijom imali nekoliko sastanaka sa predstavnicima AA na kojima je insistirano da se poštuje sporazum, koji, kako se ocjenjuje, ne ostavlja prostor za pogrešne interpretacije.

"Već dva mjeseca taj dogovor gazi AA pa još jednom pozivamo njenog predstavnika da podnese ostavku i prepusti to mjesto kandidatu DS u CG", piše u saopštenju i poručuje da će uskoro biti održana sjednica Glavnog odbora DP na kojoj će se donijeti odluke oko ovog pitanja.

Bonus video: