Izbor i DPS blizu dogovora o formiranju vlasti u Herceg Novom

U pregovaračkom timu DPS-a bili su Svetozar Marović, Daliborka Pejović i Branimir Gvozdenović, a u ime "Izbora" pregovarali su Dušan Radović, Nikša Gojković, Tamara Vujović, Mišo Škobalj i Špiro Vuković
61 pregleda 30 komentar(a)
Dušan Radović Krušo, Foto: Slavica Kosić
Dušan Radović Krušo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.01.2015. 19:34h

Nakon cjelodnevnih pregovora iza zatvorenih vrata, između predstavnika DPS i Udruženja građana "Izbor" oko formiranja vlasti u Herceg Novom, saopšteno je da je postignut "sporazum oko ključnih programskih ciljeva".

U saopštenju Izbora, dostavljenom medijima, se navodi da je postignut dogovor i oko budućih razvojnih ciljeva, budućeg razvoja grada, ekonomskog programa, učešća u aktuelnim privatizacionim aranžmanima.

Navodi se i da je konstatovana lista kadrovskih rješenja oko kojih će se naknadno nastaviti pregovori.

U pregovaračkom timu DPS-a bili su Svetozar Marović, Daliborka Pejović i Branimir Gvozdenović, a u ime "Izbora" pregovarali su Dušan Radović, Nikša Gojković, Tamara Vujović, Mišo Škobalj i Špiro Vuković.

Na vanrednim lokalnim izborima u Herceg Novom koji su održani 14. decembra 2014. godine, nijedna partija, koalicija ili grupa građana nije osvojila apsolutnu većinu da bi mogli samostalno formirati vlast.

Najviše mandata -13, osvojio je DPS , Udruženje građana Izbor osvojilo je 9, Koalicija SNP-DF-NS 8, a SDP i Novska lista po dva odbornika.

Izbor je do sada pregovarao sa liderom SNP Srđanom Milićem i juče najavio nastavak razgovora sa vrhom SNP. Ovo je drugi susret sa pregovaračkim timom DPS.

Nakon prve runde pregovora koji su održani 23. decembra Radović je kazao da su okosnica pregovora sa DPS-om bile status i problemi Instituta Igalo, Brodogradilišta Bijela, "Vektra Boka” i obezbjeđenje Vladinih garancija na osnovu kojih bi Opština Herceg Novi mogla da se zaduži u inostranstvu.

"Izbor", odnsno nosilac liste Dušan Radović Krušo, insistirao je i uspio da o budućoj vlasti u najvećoj bokeljskoj opštini razgovara isključivo sa partijskim čelnicima SNP i DPS, bez prisustva lokalnih partijsih funkcionera.

Konstitutivna sjednica SO Herceg Novi zakazana je za 12. januar u 11 sati.

Bonus video: