Srđan Milić u privatnoj posjeti kod Radovića iz Izbora

18 komentar(a)
Srđan Milić u posjeti Dušanu Radoviću Krušou, Foto: Slavica Kosić
Srđan Milić u posjeti Dušanu Radoviću Krušou, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.01.2015. 16:19h

"Lider SNP Srđan Milić danas je bio u privatnoj posjeti mojoj porodici", kazao je Dušan Radović Krušo nosilac liste Udruženja građana Izbor.

Radović je kazao da će razgovore o podršci SNP programu Izbora, koji su započeti 24. decembra, biti nastavljeni narednih dana.

On je za sjutra najavio nastavak pregovora sa čelnicima DPS-a.

Podsjećamo da pregovorima Izbora i SNP, odnosno DPS-a, nisu prisustvovali predstavnici lokalnih partija, jer je Radović insistirao da pregovara samo sa čelnicima partija na državnom nivou.

U pregovorima Izbora sa DPS-om, započetim 23. decembra, okosnica su bile status i problemi Instituta Igalo, Brodogradilišta Bijela, Vektra Boke i zahtjev da država da garancije da bi Opština mogla da se zaduži.

Za 12. januar zakazana je konstitutivna sjednica SO Herceg Novi na kojoj bi trebalo da budu verifikovani mandati odbornika, izabran predsjednik lokalnog parlamenta i odbor za izbor i imenovanja.

Sjednicom će predsjedavati najstariji odbornik Blago Radanović iz Udruženja građana Izbor.

"Prema Statutu Opštine pravo da predloži predsjednika lokalnog parlamenta ima jedna trećina odbornik", objasnila je predsjednica SO Danijela Đurović.

Na izborima održanim 14. decembra prošle godine to pravo pripada DPS koji je osvojio 13 odborničkih mandata. Kako na izborima nijedna partija, koalicija ili grupacija nisu osvojili apsolutnu većinu da bi samostalno mogli da formiraju vlast, a postizborne koalicije nisu dogovorene, predsjednik SO najvjerovatnije neće biti izabran u ponedjeljak.

Na lokalnim izborima koji su u Herceg Novom održani 14. decembra prošle godine, najviše mandata osvojio je DPS - 13, Udruženje građana Izbor osvojilo je 9, Koalicija SNP-DF-NS 8, a SDP i Udruženje građana Novska lista po dva odbornička mandata.

Novi sastav SO Herceg Novi imaće 34 odbornika.

Bonus video: