Milić opet pregovara sa Krušom

Prvi čovjek “Izbora” Dušan Radović Krušo o budućoj vlasti ne želi da razgovara sa predstavnicima lokalnih partija, već samo sa njihovim čelnicima na državnom nivou
12 komentar(a)
Slobodan Radović Krušo (Novina)
Slobodan Radović Krušo (Novina)
Ažurirano: 09.01.2015. 07:39h

Pregovori predstavnika Udruženja građana “Izbor” i lidera SNP Srđana Milića o formiranju vlasti u Herceg Novom biće nastavljeni danas, saznaju “Vijesti”.

Prvi čovjek “Izbora” Dušan Radović Krušo o budućoj vlasti ne želi da razgovara sa predstavnicima lokalnih partija, već samo sa njihovim čelnicima na državnom nivou.

Pregovori su počeli 24. decembra prošle godine sa Milićem, nakon čega je Radović izrazio očekivanje da će dobiti podršku za manjinsku vlast njegove koalicije.

Radović je prije tri dana izjavio da „SNP hoće da ponudi manjinsku podršku, a ne kontrolišu ni svoju partiju”.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” nijedan od odbornika hercegnovskog SNP ne podržava Milića, niti ih je on obavjestio o čemu je razgovarao sa Radovićem.

“Izbor” je pregovarao i sa delegacijom DPS na čelu sa potpredsjednikom Svetozarem Marovićem, nakon čega je Marović kazao da je postignut visoki stepen saglasnosti.

Radović je tada kazao da su okosnica pregovora sa DPS-om bile status i problemi Instituta Igalo, Brodogradilišta Bijela, “Vektra Boka”.

Za 12. januar zakazana je konstitutivna sjednica SO Herceg Novi na kojoj bi trebalo da budu verifikovani mandati odbornika i izabran predsjednik(ca) lokalnog parlamenta.

Prije toga, predstavnici “Izbora” će se najvjerovatnije još jednom sastati i sa pregovaračkim timom DPS-a.

Nosilac liste DPS-a Slobodan Radović Krušo očekuje, kako je rekao za “Vijesti”, da se sa “Izborom” postigne dogovor o zajedničkoj vlasti.

Na izborima 14. decembra prošle godine nijedna partija nije dobila apsolutnu podršku. “Izbor” sa devet mandata drži ključeve buduće gradske vlasti, DPS je osvojio 13 mandata, a Koalicija SNP- PzP -Nova-NS osam odbornika.

Po dva mandata u Skupštini koja će imati 34 odbornika, osvojili su SDP i Udruženje građana Novska lista.

Bonus video: