Mandić: Snažnim protestima do dijaloga o prelaznoj vladi

On je na tradicionalnom božićnom prijemu koji ova stranka priređuje u Beranama kazao da su izborne krađe postale zaštitni znak ovog režima, i da zbog toga nema smisla izlaziti na izbore
56 pregleda 20 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.01.2015. 16:35h

Funkcioner DF i lider NOVE Andrija Mandić rekao je da opozicija na državnom nivou nikada nije uspjela da zaustavi na tako efikasan način izborne krađe kao što je to učinjeno na lokalnim izborima u Beranama.

On je na tradicionalnom božićnom prijemu koji ova stranka priređuje u Beranama kazao da su izborne krađe postale zaštitni znak ovog režima, i da zbog toga nema smisla izlaziti na izbore.

„Mi ćemo izvršiti pritisak i dobiti vanredne izbore, ali šta nakon toga? Nakon toga ćemo se opet suočiti sa aferom snimak, zloupotrebom državnih resursa, zloupotrebom organizovanog kriminala u političke svrhe i na kraju opet konstatovati da su izbori pokradeni“, kazao je Mandić.

On je objasnio da je DF zbog toga izašao sa konkretnim predlogom da osnovni zahtjev prema crnogorskoj vladajućoj većini bude zahtjev za formiranje prelazne vlade, odnosno tehničke vlade, koja bi pripremila naredne parlamentarne izbore i gdje bi predstavnici opozicije ušli po cijeloj dubini sistema.

„Naši ljudi bi u ime opozicije bili imenovani i u javnim ustanovama, preduzećima, mi bi tako mogli da kontrolišemo i ono što se dešava u školama, u domovima zdravlja, u socijalnim ustanovama, na svim onim punktovima gdje je DPS koristio zloupotrebe. To znači ulazak i u Minisatrstvo unutrašnjih poslova“, kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima na taj način bi se „makar malo ispravila nepravda prema srpskom narodu koji do sada nije mogao da se zaposli gotovo nigdje u državnoj administraciji“.

„Sa ulascima u Vladu i javne ustanove i preduzeća mi bi mogli da popravimo to žalosno stanje u kom se danas nalazi naš narod i Crna Gora. Mi želimo da mobilišemo sve snage. Vodimo snažnu kampanju za prelaznu vladu, a na prvom mjestu nam je važno šta će da kažu građani. Ako DPS ne prihvati tu ideju mi ćemo krenuti u snažne proteste kojima ćemo prisiliti vladajuću da dođe do realizacije ideje o prelaznoj vladi“, poručio je Mandić na božićnom prijemu NOVE u Beranama.

Bonus video: