DPS: DF nema nikakav plan, jedini im je cilj nestanak Crne Gore

111 pregleda 72 komentar(a)
Milorad Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milorad Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.01.2015. 16:28h

Demokratski front po svaku cijenu želi da se domogne vlasti u Crnoj Gori, ne prezajući više ni od načina ni od posljedica. Očigledno pritisnuti unutrašnjim rascjepima, u ovom gubitničkom političkom savezu jedinu nadu za opstanak uobičajeno vide u stvaranju haosa u državi i njenoj destabilizaciji, saopštio je Milorad Vuletić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.

"Zabavljeni sopstvenim problemima, DF-ovci ne prestaju da ponavljaju davno potrošene floskule, potpuno zanemarujući osnovne demokratske postulate. Zato je prijeko potrebno da što prije nauče sljedeće: na vlast se dolazi na izborima, voljom naroda. Vlast se takođe gubi na izborima voljom naroda, mada DF ne treba posebno podsjećati na to. Kada to budu naučili, neka pređu na lekciju o ideji prelaznih vlada, otvoreno saopšte građanima da se one formiraju nakon revolucija ili ratnih stanja i neka objasne šta je od ovo dvoje njihova zamisao. Takođe su dužni da kažu koja je cijena koju će Crna Gora i njeni građani morati da plate za to što visoki funkcioneri DF u slučaju protesta ne mogu da isključe 'rumunski scenario'", navodi se u saopštenju Vuletića.

Poslanik DPS u saopštenju navodi da su "sve izbore u Crnoj Gori nadgledale hiljade posmatrača najrelevantnijih međunarodnih organizacija".

"U svim njihovim izvještajima izborni procesi ocijenjeni su kao fer, demokratski i održani u mirnoj atmosferi. Takođe, svi izvještaji Evropske Komisije o napretku Crne Gore su pozitivni i ukazuju na stalni napredak u dostizanju međunarodnih demokratskih standarda. Jasno je već odavno iz izjava predstavnika DF-a da teza o 'preispitivanju svih izbora' zapravo znači isključivo i samo put do pokušaja poništavanja rezultata referenduma od 21. maja 2006. godine i ponovnog nestajanja Crne Gore. Tu za DF postoji samo jedna poruka – ostavite konačno na miru referendum i crnogorsku nezavisnost, ideje vam se neće ostvariti", navodi se u saopštenju Vuletića.

DF, kazao je on, u suštini nema nikakav jasan plan.

"Njihov jedini cilj, do koga nikad neće stići, zapravo je destabilizacija države i njenih institucija, zaustavljanje euroatlantskih integracija, poništavanje crnogorskih državnih simbola i, u krajnjem, nestanak države. Niko DF ne spori pravo na proteste, sigurno imaju mnogo razloga da budu nezadovoljni političkom pozicijom u koju su sami sebe doveli. Prije nego što nastave sa neodgovornim izjavama, moraju da znaju da državu niko, pa ni DF, neće ucjenjivati niti će joj prijetiti", kazao je Vuletić.

Bonus video: