Lekić: Razgovaraćemo o prelaznoj vladi sa ostatkom opozicije

On je rekao da neće biti razgovora sa dijelom opozicije koji, kako je kazao, nije pokazao opozicionu kondiciju do kraja, već samo sa istinskim opozicionarima
38 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2015. 19:26h

Lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić najavio je da će DF o svojoj ideji prelazne vlade uskoro razgovarati sa ostatkom opozicije, kao i sa manjinskim partijama vlasti, a možda i Socijaldemokratskom partijom (SDP).

On je rekao da neće biti razgovora sa dijelom opozicije koji, kako je kazao, nije pokazao opozicionu kondiciju do kraja, već samo sa istinskim opozicionarima.

Lekić, kako prenosi televizija Vijesti, nije želio da licitira o mogućim vanrednim izborima ili protestima, ali je poručio da je sada najveća odgovornost na vlasti.

Na pitanje da li misli da će u ovoj godini biti održani vanredni parlamentarni izbori, Lekić je kazao da je to svuda u demokratskom svijetu zajednička materija vlasti i opozicije.

„Jedino ovdje, u ovim režimima gdje ne postoji demokratska stvarnost, to je materija režima, vrha koji razmišlja kako da napravi neku zamku i da objavi jednog dana izbore“, naveo je Lekić.

Bonus video: