Čestitke povodom Dana opštine Bijelo Polje

129 pregleda 0 komentar(a)
novogodišnji koktel, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
novogodišnji koktel, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 02.01.2015. 11:54h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom 3. januara - Dana opštine Bijelo Polje, čestitku predsjedniku Opštine Aleksandru Žuriću, predsjedniku Skupštine opštine Džemalu Ljuškoviću, odbornicima i drugim učesnicima svečane sjednice i svim građanima Bijelog Polja.

"Građani Bijelog Polja slave svoj praznik na početku godine, u kojoj očekujemo ostvarenje realnih šansi i prognoza za duplo veći rast ekonomije u odnosu na 2014. godinu, koja se može okarakterisati uspješnom i kada se radi o BDP, konsolidaciji finansija, stvaranju pretpostavki za početak realizacije krupnih infrastrukturnih projekata u oblasti saobraćaja, energetike i turizma, kao i na planu daljeg progresa u procesu evropske i evroatlantske integracije", istakao je predsjednik Vlade.

Premijer Đukanović je izrazio uvjerenje da ćemo 2015. pamtiti kao godinu poziva Crnoj Gori za članstvo u NATO, i otvaranja novih poglavlja u pregovaračkom procesu sa EU.

"Siguran sam da će podsjećanja, u ovim prazničnim danima, na ostvarene rezultate i na ambiciozne planove koje imamo, predstavljati novi podsticaj za lokalnu upravu i za građane Bijelog Polja da sa još više elana krenu u realizaciju projekata od interesa za dalji napredak grada i za sve građane bjelopoljskog kraja. To će biti i najbolji doprinos ukupnom razvoju i napretku Crne Gore, u čemu je Bijelo Polje imalo, i ima svoje posebno mjesto i ulogu" navedeno je u čestitki Đukanovića.

Milić: Bijelo Polje uzor svima kako graditi zajednicu zasnovanu na uvažavanju i toleranciji

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić je u ime SNP i svoje lično ime, uputio je povodom Dana opštine Bijelo Polje srdačne čestitke predsjedniku Opštine Aleksandru Žuriću, predsjedniku Skupštine opštine Džemalu Ljuškoviću, svim odbornicima Skupštine i svim građanima Bijelog Polja.

"Bijelo Polje sa svojom slobodarskom tradicijom, koje krasi izuzetan međuvjerski i multietnički sklad, predstavlja uzor svima kako graditi zajednicu zasnovanu na uvažavanju i toleranciji. Bijelo Polje ima sve preduslove za dalji razvoj i rješavanje kvaliteta života svojih građana, održivom valorizacijom prirodnih bogastava i ljepota bjelopoljskog kraja i vraneške doline, uz domaćinsko ophođenje i odgovornost prema životnoj sredini", istakao je Milić

"Vjerujem da će Vaš grad uz podršku nadležnih državnih institucija, u narednom periodu posvetiti značajniju pažnju rješavanju potpuno opravdanih zahtjeva radnika i invalida rada, kao i da će Opština Bijelo Polje svojim primjerom pokazati odgovorniji i pravedniji odnos prema mladima, kako bi građani Bijelog Polja imali zaista život dostojan čovjeka", kaže se u čestitki Milića

Bonus video: