Garčević predložen za novog nacionalnog koordinatora

Savjet je, kako se navodi, pozitivno ocijenio dosadašnjie aktivnosti na planu javnog dijaloga i kreiranja ambijenta u kojem je omogućena razmjena argumenata o članstvu Crne Gore u NATO
85 pregleda 0 komentar(a)
Vesko Garčević, Foto: Savo Prelević
Vesko Garčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.12.2014. 15:58h

Savjet za članstvo u NATO predložio je Vladi da nacionalnog koordinatora za NATO Nebojšu Kaluđerovića razriješi te dužnosti zbog odlaska na novu funkciju, a da na za novog koordinatora imenuje dosadašnjeg šefa Misije Crne Gore pri Alijansi, Veska Garčevića.

Kako je saopšteno iz Vlade, Savjet je danas razmotrio ostvarene rezultate u javnom dijalogu o članstvu Crne Gore u NATO u proteklom periodu, kao i mehanizme daljeg unaprjeđenja komuniciranja tog spoljnopolitičkog prioriteta tokom naredne godine.

"Na sjednici je istaknuta posvećnost Vlade i svih institucija da, u okviru intenziviranih i fokusiranih razgovora sa NATO, nastave sa odgovornom realizacijom svih aktivnosti u procesu evroatantske integracije i daljim sprovođenjem reformi u ključnim oblastima - vladavini prava, reformi sektora odbrane i bezbjednosti i jačanju podrške za članstvo u NATO, kako bi najkasnije do kraja 2015. godine Crna Gora dobila poziv da postane naredna, 29. članica Alijanse", navodi se u saopštenju.

Savjet je, kako se navodi, pozitivno ocijenio dosadašnjie aktivnosti na planu javnog dijaloga i kreiranja ambijenta u kojem je omogućena razmjena argumenata o članstvu Crne Gore u NATO.

"Razmotreni su potencijalni mehanizimi za nastavak tih aktivnosti, uz saradnju sa svim segmentima društva“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: