Novogodišnji koktel kod Đukanovića: "Na izmaku uspješne godine"

41 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2014. 14:16h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović priredio je danas u Vili ,,Gorica" tradicionalni novogodišnji koktel za predstavnike zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, diplomatskog kora i političkog, privrednog i javnog života.

Đukanović je na koktelu kazao da smo na izmaku uspješne godine.

„Nastavili smo sa kvalitetnom eurointegracijom, otvorili ukupno 16 pregovaračkih poglavlja, gotovo polovinu, a i taj proces dominantno iskoristili za dragocjen transfer nedostajućih znjanja, koji nam je pomogao da sistematski, zakonodavno i institucionalno dograđujemo Crnu Goru. Vjerujem da u 2015. godinu i naredne ulazimo kvalitetnije opremljeni za izazove koji nas čekaju“, rekao je Đukanović.

Premijer očekuje da ćemo naredne godine dobiti dobiti poziv za NATO.

„Nema razvoja demokratije bez razvoja institucija. To je izazov svakog društva, a posebno društava sa tradicijom kakvo je crnogorsko, gdje se u ovom vremenu možda i kao najveći izazov postavlja upravo ozbiljna predanost razvoju institucija i snaženju kapaciteta u institucijama, kao jedinom garantu razvoja demokratskog društva“, ocijenio je premijer.

On je naglasio da je ovo bila godina kada je Crna Gora nastavila sa kontinuiranim ekonomskim rastom.

„Taj rast je bio moguć zahvaljujući kvalitetno obavljenoj konsolidaciji javnih finansija u 2013. godini i sačuvanoj pažnji za to pitanje i u 2014. To je bio temelj sa kojeg smo mogli pripremati ozbiljne projekte, krenuti u njihovu realizaciju, te na temelju toga sačuvati dobar tempo rasta, a što je najvažnije ostvariti dobar zamajac za dinamičniji rast u 2015.“, ocijenio je Đukanović.

Pogledajte kako je bilo na koktelu:

Galerija

Bonus video: