CKM: Uvažiti predlog Popovića o ukidanju odluka Podgoričke skupštine

“Odluke sramne Podgoričke skupštine, koja je najveće poniženje Crne Gore i njenih građana od njenog nastanka, se moraju poništiti"
14 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.12.2014. 11:21h

Predlog poslanika Liberalne partije Andrije Popovića kojim je predložio da se ponište odluke Podgoričke skupštine mora se sprovesti u djelo, i to po skraćenom postupku, ocijenili su iz Crnogorske kulturne mreže CKM.

“Odluke sramne Podgoričke skupštine, koja je najveće poniženje Crne Gore i njenih građana od njenog nastanka, se moraju poništiti. To je stvar koju je trebalo učiniti 2006. godine - odmah nakon obnove nezavisnosti Crne Gore”, istakli su iz CKM-a.

Prema njihovim riječima ovaj sramni događaj konstruisan od strane Kraljevine Srbije i njene vojske koja je ponižavala i ubijala crnogorsku omladinu donio je odluku da se ukine autokefalnost

Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi koja joj do dana današnjeg nije vraćena, i koja ima veliki uticaj na njenu obnovu i budućnost.

“Ukidanje odluka Podgoričke skupštine nije simboličn čin, već ispravljanje velike nepravde i poniženja koje je nanijeto Crnoj Gori.Šteta je što Liberalna partija nema političku snagu da se ova inicijativa ozbiljnije razmotri i uvrsti u proceduru, međutim, nju bi trebalo da pokrenu one političke partije koje na fonu procrnogorske orjentacije ubiraju velike benefite, a za afirmaciju i očuvanje crnogorskog identiteta ne rade ništa”, kazali su iz CKM-a.

Kako su dodali zatečeni su reakcijom poslanika SNP-a Aleksandra Damjanovića u koji je u parlamentu rekao da bi onda trebalo ispitati i odluke referenduma održanog 2006. godine.

“Ovakav stav poslanika SNP-a ukazuje na to da crnogorska nezavisnost još nije prihvatljiva za opozicione partije prosrpski orjentisane, i ona kod nas koji se deklarišemo kao Crnogorci uliva strah prilikom razmišljanje o tome šta bi se moglo desiti ukoliko vlast preuzme neka od prosrpski orjentisanih partiji iza kojih, sad je nedvosmisleno, stoje srpske tajne službe koje se ni do dana današnjeg nijesu pomirili sa činjenicom da je Crna Gora nezavisna i međunarodno priznata država”, naveli su iz CKM-a.

Oni smatraju da je krajnje vrijeme da se ozbiljnije krene u izmjenu zakona o Državnim simbolima, čijim bi se izmjenama postrožile kaznene odredbe i samim tim bi se primorali svi, a naročito političari, na poštovanje držvnog identiteta.

Bonus video: