Dedović: Potreban kontinuitet u pravcu informisanja građana o NATO integracijama

1 komentar(a)
Aleksandar Dedović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aleksandar Dedović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.12.2014. 14:43h

Promjena na čelu Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO mora podrazumijevati kontinuitet u pravcu informisanja građana o integracijama u Alijansu, ocijenio je izvršni direktor ALFA Centra, Aleksandar Dedović.

"Iako za mene neočekivana, promjena na čelu Komunikacionog tima mora podrazumijavati kontinuitet u pravcu informisanja građana o NATO integracijama, pogotovo imajući u vidu najave da ćemo već naredne godine biti u prilici da dobijemo očekivani poziv u članstvo", naveo je Dedović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On, kako je kazao, očekuje veći intezitet aktivnosti sa tim ciljem. "A imenovanje novog Koordinatora sa "briselskim" iskustvom može ukazivati na blago opuštanje i uvjerenost u dobijanja poziva".

"Ako je članstvo u NATO savezu definisano kao spoljnopolitički prioritet, onda je logično da se i država adekvatno postavi i mobiliše sve kapacitete i resurse kako bi se podrška javnosti ovim integracijama povećala i stabilizovala", naveo je Dedović.

U prvom redu, kako je dodao, ima na umu nezavisnost Komunikacionog tima.

"Poziciju u kojoj mogu računati na svu logistiku i podršku svih resora i naravno, solidan budžet koji neće zavisiti isključivo od stranih donacija, kakav je slučaj sada", rekao je Dedović.

Bonus video: