Đukanović vratio bonuse: Činovnicima Vlade veće plate

Odlukom Vlade članovima mjesečno će biti isplaćivana nadoknda u vrijednosti 50 odsto prosječe bruto zarade, što je 361 euro
66 komentar(a)
Vlada Crne Gore (Novina)
Vlada Crne Gore (Novina)
Ažurirano: 27.12.2014. 08:50h

Vlada Crne Gore donijela je odluku o povećanju plate službenicima u ministarstvima koji su angažovani na pisanju predloga zakona i podzakonskih akata za šta inače i primaju zaradu jer im je to u opisu posala.

Vlada je na poslednjoj sjednici u ovoj godini donijela odluku prema kojoj se za 30 odsto povećavaju plate državnim službenicima koji su angažovani na izradi zakona ili usklađivanju propisa sa evropskom praksom. Odlukom je predviđeno da se do 20 odsto poveća plata službenicima u Generalnom sekretarijatu Vlade koji rade na stručnim poslovima razmatranja zakona i predloga koje utvrđuje Vlada.

Kabinet Mila Đukanovića je time vratio praksu koju je 2011. godine ukinuo Igor Lukšić, a prema kojoj su članovi Vlade primali dodatne zarade za angažman u raznim komisijama i timovima izvršne vlasti, iako je to u opisu njihovog radnog mjesta.

Đukanović je donio i odluku o formiranju Radnog tima za izvještavanje Vlade o realizaciji prioritetnih razvojnih projekata.

Odlukom Vlade članovima mjesečno će biti isplaćivana nadoknda u vrijednosti 50 odsto prosječe bruto zarade, što je 361 euro.

U odluci Vlade navodi se da je Radni tim obrazovan kako bi pratio dinamiku realizacije prioritetnih razvojnih projekata iz progarama rada Vlade i o tome periodično izvještava Vladu.

"Mišljenja smo da treba omogućiti da se članovima radnog tima isplaćuje mjeseča nadoknada koja će se utvrditi posebnim riješenjem", navodi se u odluci.

Bonus video: