Petnjica: BS traži raskid koalicije sa DPS

Predsjednik Opštinskog odbora i predsjednik Skupštine opštine Adnan Muhović je rekao “Vijestima” da se radi o stranačkoj proceduri koja se mora ispoštovati
67 pregleda 15 komentar(a)
Adnan Muhović (Novina)
Adnan Muhović (Novina)
Ažurirano: 27.12.2014. 07:34h

Opštinski odbor Bošnjačke stranke (BS) u Petnjici donio je sinoć odluku da od Predsjedništva stranke zatraži saglasnost da raskine koalicije sa Demokartskom paratijom socijalita (DPS).

Petnjički odbor BS istovremeno je zatražio saglasnost Predsjedništva da formira novu vladajuću koaliciju u lokalnom parlamentu sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) i Socijalističkom narodnom partijom (SNP).

Predsjednik Opštinskog odbora i predsjednik Skupštine opštine Adnan Muhović je rekao “Vijestima” da se radi o stranačkoj proceduri koja se mora ispoštovati.

"Mi smo već formirali tim za pregovore sa SDP i SNP, i preostalo je da sačekamo da nam predsjedništvo na sjednici koja će se održati u nedjelju, da saglasnost i da poslije toga donesemo konačnu odluku", rekao je Muhović.

Na lokalnim izborima održanim polovinom novembra prošle godine u novoformiranoj opštini Petnjica u lokalni parlament su ušli DPS sa petnaest i BS sa četiri mandata, i ove dvije partije su tada napravile postizbornu koaliciju.

U opozicionim klupama bili su SDP sa 11, kao i SNP sa jednim odbornikom.

Da lokalna vlast u ovoj varošici nije profunkcionisala "Vijestima" je nedavno ispričalo više predstavnika BS, SDP i SNP, koji su odbornici u Skupštini opštine.

Muhović je prošle nedjelje razgovarao u Beranama sa predsjednikom SNP Srđanom Milićem o pravljenju nove koalicije.

Bonus video: