Na sjednici SO Danolovgrad pljuštale uvrede: Odbornik DPS vikao "gadovi"

143 pregleda 2 komentar(a)
Branislav Đuranović, sjednica SO Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Branislav Đuranović, sjednica SO Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 26.12.2014. 21:41h

Glasovima odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) danas je u danilovgradskom parlamentu usvojen predlog budžeta za 2015. godinu u iznosu od 4.1 milion eura.

Opozicioni odbornici kritikovali su predloženi budžet ističući da je to “ pusta želja lokalnog DPS-a”.

Odbornik DF Željko Savović rekao je da će za ostvarenje takvog budžeta morati da se otkrije nafta u Danilovgradu.

On je kazao da lokalna vlast već godinama ne uplaćuje poreze i pozivao građane da krenu njihovim stopama: “Pa da vidimo kako će onda država funkcionisati”.

Odbornik SDP-a Ranko Jovović pitao je da li predstavnici vlasti i opozicije žive u istom gradu, jer o stvarnosti govore potpuno drugačije i dodao da dugovi opštine prelaze sedam miliona eura.

Jelena Radenović (SNP) kazala je da je da je već sada jasno da neće biti prihodovana predviđene sredstva od prodaje imovine, a sa predlogom budžeta nije bio zadovoljan ni Ranko Vuković (DF) koji je kazao da su odvajanja za kulturu i NVO odviše mala.

Čedomir Đurović iz PZP-a kazao je da je predlog budžeta zamajavanje građana i priča za televiziju i ostale medijske ekipe, a odbornica DPS-a Zorica Kovačević rekla je da se lokalnoj upravi moraju vratiti izvorni prihodi, naglašavajući naknade od koncesija.

Predsjednik opštine Branislav Đuranović odgovorio je opoziciji da dugovanja opštine nijesu sedam milona eura i pozvao sve koji sumnjaju kako se posluje u lokalnim službama da o tome obavijeste nadležne:

"Oni koji nas prozivaju i pominju krivične prijave treba da znaju da će i oni morati da odgovaraju ukoliko se pokaže da nijesu bili u pravu".

Odbornik DPS-a Veselin-Gigo Mitrović, tokom Đuranovićevog izlaganja o krivičnim prijavama, iz klupe je glasno rekao "gadovi".

Odbornik DF-a Milisav Dragojević tražio je da Mitrović tako ne govori, nakon čega je ovaj kazao da Dragojevića nije pominjao, a potom mu viknuo "ćuti".

Poslije toga Dragojević je tražio pauzu i sastanak šefova odborničkih klubova, a nakon što je isto tražio i SNP data je pauza.

Nakon povratka u salu šef lokalnog parlamenta dr Miodrag Đurović (DPS) izvinio se zbog neprijatnih riječi izgovorenih u odborničkim klupama a isto je uradio i Mitrović.

"Izvinjavam se zbog ovog incidenta, ali sam pogrešno shvaćen", kazao je on.

Zasjedanje je prekinuto oko 17 sati, a o 13 tačaka dnevnog reda, od 15 predloženih, odbornici će raspravljati danas u nastavku zasijedanja.

Bonus video: