PREDSJEDNIK SE IZVINIO

Na sjednici SO Danolovgrad pljuštale uvrede: Odbornik DPS vikao "gadovi"

127 pregleda 2 komentar(a)
Branislav Đuranović, sjednica SO Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Branislav Đuranović, sjednica SO Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 16.02.2019. 13:51h

Glasovima odbornika Demokratske partije socijalista (DPS)  danas je u danilovgradskom parlamentu usvojen predlog budžeta za 2015. godinu u iznosu od 4.1 milion eura. 

Opozicioni odbornici kritikovali su predloženi budžet ističući da je to “   pusta želja lokalnog DPS-a”.  

Odbornik DF Željko Savović rekao  je da će za ostvarenje takvog budžeta morati da se otkrije nafta u Danilovgradu. 

On je kazao da lokalna vlast već godinama ne uplaćuje poreze i pozivao građane da krenu njihovim stopama: “Pa da vidimo kako će onda država funkcionisati”. 

Odbornik SDP-a Ranko Jovović pitao je da li predstavnici vlasti i opozicije žive u istom gradu, jer o stvarnosti govore potpuno drugačije i dodao da dugovi opštine prelaze sedam miliona eura.

Jelena Radenović (SNP) kazala je da  je da je  već sada  jasno da neće biti prihodovana predviđene sredstva od prodaje imovine, a sa  predlogom budžeta nije bio zadovoljan ni Ranko Vuković (DF) koji je kazao da su odvajanja za kulturu i NVO odviše mala. 

Čedomir Đurović iz PZP-a kazao je da je predlog budžeta zamajavanje građana i priča za televiziju i ostale medijske ekipe, a odbornica  DPS-a   Zorica Kovačević rekla je  da se lokalnoj upravi moraju vratiti izvorni prihodi, naglašavajući naknade od koncesija. 

Predsjednik opštine  Branislav Đuranović odgovorio je opoziciji da dugovanja opštine nijesu sedam milona eura i pozvao  sve koji sumnjaju kako se posluje u lokalnim službama da o tome obavijeste nadležne:

"Oni koji nas prozivaju i pominju krivične prijave treba da znaju da će i oni morati da odgovaraju ukoliko se pokaže da nijesu bili u pravu". 

Odbornik DPS-a Veselin-Gigo Mitrović, tokom Đuranovićevog izlaganja o krivičnim prijavama, iz klupe je glasno rekao "gadovi".

Odbornik DF-a Milisav Dragojević tražio je da Mitrović tako ne govori, nakon čega je ovaj kazao da Dragojevića nije pominjao, a potom mu viknuo "ćuti". 

Poslije toga Dragojević je tražio pauzu i sastanak šefova odborničkih klubova, a nakon što je isto tražio i  SNP data je pauza. 

Nakon povratka u salu šef lokalnog parlamenta dr Miodrag Đurović (DPS)  izvinio se zbog neprijatnih riječi izgovorenih u odborničkim klupama a isto je uradio i Mitrović. 

"Izvinjavam se zbog ovog incidenta, ali sam pogrešno shvaćen", kazao je on. 

Zasjedanje je prekinuto oko 17 sati, a o 13 tačaka dnevnog reda, od 15 predloženih, odbornici će raspravljati danas u nastavku zasijedanja.