Vlada usvojila ostavku Bora Vučinića

Ostavka Vučnića trebala je da bude na dnevnom redu današnje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, ali je ona odgođena zbog toga što, kako je saopšteno iz Kabineta Filipa Vujanovića, nijesu stvoreni uslovi za njeno održavanje
61 pregleda 0 komentar(a)
Boro Vučinić, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Boro Vučinić, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.12.2014. 19:30h

Vlada Crne Gore je usvojila ostavku dosadašnjeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Bora Vučinića.

Vučinić je 9. decembra podnio ostavku nakon razgovora i dogovora sa premijerom Milom Đukanovićem.

“U proteklom periodu, moj i angažman mojih saradnika služio je građanima Crne Gore, njihovoj sigurnosti i nacionalnim bezbjednosnim interesima, uz punu posvećenost sprovođenju reformi na putu Crne Gore u NATO", navodi se u saopštenju Vučnića o ostavci.

On je za direktora ANB-a imenovan 1. marta 2012. godine.

Ostavka Vučnića trebala je da bude na dnevnom redu današnje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, ali je ona odgođena zbog toga što, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Filipa Vujanovića, nijesu stvoreni uslovi za njeno održavanje.

Sjednicu je zakazao Vujanović, na zahtjev predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića. Vujanović je prvo odbio taj zahtjev, navodeći da nema ničeg što bi opravdalo sazivanje Savjeta. Takav stav Vujanovića podržao je i Đukanović, koji je kazao da je Vučinićeva ostavka u nadležnosti Vlade, a ne Savjeta.

Vujanović je ponudio Vučiniću mjesto savjetnika za odbranu i bezbjednost odmah nakon njegove ostavke, saznaju “Vijesti”. Vučinić je, prema istom izvoru, to učtivo odbio.

Tu funkciju obavljao je Veselin Veljović prije nego je imenovan za sekretara Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Bonus video: